Реклама / Ads
21| 6664 |28.09.2014 НОВИНИ

Напрежение! МВР синдикат иска оставката на министър заради пенсионната възраст

.
Синдикална Федерация на Служителите в МВР - СФСМВР поиска незабавната оставка на министъра на труда и социалната политика. От федерацията разпространиха съобщение във връзка с разпространена от медиите информация за обсъждани и подготвяни от служебното правителство мерки за ограничаване на социални права на заетите в Сектор Сигурност Управителният съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР.
 

Всякакви обсъждания на темата и вземане на решения по нея са се състояли не само без участието на професионалните организации на служителите в Сектора Сигурност, но и без те да бъдат информирани, отбелязват от федерацията.

 

Заради това безцеремонно погазване на основни принципи на социалния диалог, както и за демонстрирана от него по време на заседание на Министерския съвет очевидна некомпетентност в тази област, УС на СФСМВР настоява за незабавната оставка на министъра на труда и социалната политика, подчертава се в съобщението. СФСМВР иска незабавно да бъде публично оповестен истинският вносител на предложението, както и чия политика той обслужва. СФСМВР ще се противопостави категорично на всякакви опити да бъдат ограничени социалните права на нейни членове с всички позволени от закона средства - ако се наложи, в най-крайните и безкомпромисните им форми, предупреждават от организацията.

 

При липса на бърза и адекватна реакция от страна на управляващите УС на СФСМВР ще счита Федерацията в състояние на протестна готовност и ще започне процедура по допитване до синдикалните дружества за начало и форма на ефективни протестни действия. В такъв случай за нарушаване на социалния мир ще считаме пряко и персонално отговорни Президентът на Република България и назначения от него Председател на Министерския съвет, заключава се в позицията на синдиката.

 

СФСМВР е най-голямата синдикална организация в МВР. Основана е през февруари 2009 година, непосредствено след спонтанните полицейски протести от края на 2008 година. В момента в СФСМВР членуват над 6 500 служители на МВР - както полицаи, пожарникари и спасители, така и държавни служители и лица, работещи по трудово правоотношение, заети във всички направления на дейност на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5041 |26.09.2014 Стрелецът от Лясковец поиска охрана за майка си . 5| 5410 |26.09.2014 Браншовици поискаха от БСП нов закон за енергийната ефективност . 12| 4631 |25.09.2014 Драгомир Стойнев поиска оставката на шефката на ДКЕВР . 0| 4222 |25.09.2014 НЗОК иска 100 млн. лв. актуализация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads