Реклама / Ads
84| 12442 |31.07.2020 НОВИНИ

Напрежение на Орлов мост: Полицията задържа Петър Кърджилов, който отговори на провокираща протестиращите жена /видео/

.
Петър Кърджилов
Полицията задържа един от протестиращите на Орлов мост. Арестуваният е Петър Кърджилов, който е реагирал към жена която повече от час е псувала събралите са моста протестиращи. По думите им тя е посягала да ги удря с бастуна си и е стъпкала плакатите им.
 

Госпожата ни псува, обижда ни и посяга да ни удря с бастуна обясниха протестиращите. По информация на очевидци възрастната жена е стъпкала  част от плакатите на които хората са написали „Оставка“.

 

Възрастната жената, която твърди, че е полята с вода, обяви, че тя е избрала това правителство и това не е територия на хората, които протестират. Тя обвини хората, че са пияни и искаше от полицията да арестува всички и да ги махне от кръстовището.


.

 

„Не може полицията да арестува само протестиращи. Жената от един час ни псува и посяга да ни удря. Тя е провокатор на Нова телевизия, това е телевизията на Домусчиев, а полицията ги обслужва. Видяхте на живо какво се случи.“, каза момиче, което през цялото време снима с телефона си случващото се.

 

Жената се спря да говори единствено с репортер на Нова телевизия, на който обясни, че е от провинция и е дошла да види какво става в столицата.

 

Петър Кърдижилов бе качен на автомобил отведен с белезници. Той викаше към полицаите че го болят ръцете и ги молеше да отхлабят белезниците. Кърджилов каза на журналистите, че от вчера сутринта е на блокадата. Категорично отрече да е употребил алкохол. При задържането му той обясняваше на полицаите, че документите му са в палатката и питаше защо го отвеждат.

По информация на протестиращите той е откаран в Първо РПУ.


.

 

"Един шофьор дойде и извади палка. Същите полицай дойдоха и ми казаха, че трябва да подам жалба.  Сега отведоха момчето, защото то реагира на жената, която ни псува вече повече от час.", разказа друг от протестиращите.

 

От видеа в социалните мрежи се вижда, че жената обикаля в кръг около протестиращите и ги блъска с бастуна си, за  да не я доближват.

При емоционалната реакция на Кърджилов срещу провокациите й тя отвово посяга да го блъсне с бастуна, но той го дръпва и хвърля на земята.

 

Ето какво е написал последно задържания мъж в профила си във Фейсбук.

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5083 |31.07.2020 Блокадата на Орлов мост остава . 21| 8730 |30.07.2020 Лидерът на БОЕЦ: Готови сме на преговори с полицията. Напускаме “Орлов мост” срещу оставката на Борисов /снимки/ . 1| 5142 |30.07.2020 Вижте промените в градския транспорт заради блокадата на Орлов мост . 18| 6076 |30.07.2020 Антоанета Христова: Непротестиращите не са защитени. Полицията защитава протеста

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads