Реклама / Ads
41| 9791 |16.04.2021 НОВИНИ

Напуснахме вчерашния оазис на нормалността

.
Днес напуснахме оазиса на нормалността. С лъвски скок минахме обратно на брега на парламентарната истерия. След вчерашния старт на 45-тото Народно събрание у мен се бе настанило едно очевидно измамно чувство, че човещината, дипломатичността и нормалността се връщат обратно в институцията, която уж е на върха на нашата мила република. И то след години отсъствие. Уви, днешният ден ми удари шамар. Стига хвърчене в облаците, добре дошли обратно на земята.
 

Добре разбирам, че политиката е страстна работа и в нея има много емоции. В този смисъл не е напълно изненадващо, че градусът на настроенията се покачва и се стига до препирни. 

 

Но, госпожи и господа, може ли да си говорите нормално? 

Да си повтаряте поне по три пъти в минута ония вчерашни думи на Мика Зайкова - че в крайна сметка народът и благото му са най-важни, да му се не види. С какво се занимавате? 

 

Ден втори на новия парламент и аз се питам - само за това кой е мутра ли ще си говорим. “Мутри вън” скандираха от ГЕРБ, тропаха по масата, караха се за това кой носил маска в пленарната зала, правиха врътки Борисов да не идва в Народното събрание (о, колко изненадващо). И изобщо какво свършиха днес многоуважаемите депутати, освен че приеха сеирът да се излъчва в реално време в национален ефир? 

 

Създадоха една комисия по ревизията (пардон, проверката) на управлението на ГЕРБ за последните 4 години. Някои даже бяха благосклонни и поискаха тя да е 10-годишна, да има да проверява, проверява… и нищо да не намери. Впрочем - една обичайна правна хватка е да те пратят в архивите, особено когато не искат да намериш нещо важно. Но това е друга тема. 

 

Да поговорим малко за нея - Нормалността. И колко много ни липсва. 

Нали сме в криза? Нали от ГЕРБ бяхте отговорни и загрижени за благото на народа? Или е по-важно да се прави напук и да гледате сеир и да блъскате по банките в стил "We will rock you"?

 

И какво носят определения като "Джипко Бибитков", "Бистришки тигър" и "Банкянски заек" на парламентаризма, господин Тошко Йорданов и господин Филип Станев.

 

Незначителни въпроси са на пръв поглед, но ми се иска от тия банки и от тая трибуна вътре да си говорите за друго. Помислете си.

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4749 |18.07.2020 Седем души са задържани след вчерашния протест . 1| 4135 |11.12.2019 Няма опасност от вчерашния инцидент на ”Цариградско шосе” . 1| 3633 |17.06.2019 Социалист: Вчерашният конгрес беше оздравителен за БСП . 0| 5919 |08.04.2018 Мистерия около мотивите за вчерашния атентат в Германия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads