Реклама / Ads
42| 7754 |05.07.2012 НОВИНИ

Наркомафията олекна със 720 милиона, очакват се екзекуции

.
Някои плащат по този начин за издънка с дрога...
Близо 720 млн лева струва хашишът, който ГДБОП удари в софийското село Мировяне. Количеството от 12 тона е огромно дори за мащабите на най-мощните служби в света. В момента все още не може да се каже, кой точно стои зад трафика и разпространението на заловената гигантска пратка, заяви шефът на ГДБОП Станимир Флоров.
 
Знае се обаче, че стоката е произведена в Мароко и е била предназначена за Белгия и Холандия. „Както онзи ден премиерът каза, от организацията, която сме създали, виждате, че нашите граници са надеждни, спираме наркотиците на наша територия. Тези 12 тона и другите - 4.5 тона, общо някъде около 17 тона, щеше да влезе в страните, които ни критикуват, каза още Флоров.


Този склад се държи от лица, които са свързани с предишното заловено количество при акция през 2006 г. в Гърция. Ударът е съвместен с колегите от южната ни съседки. „В момента търсим заподозрените лица. Те вероятно гледат телевизия и виждат какво се случва. Групата е една и съща”, каза главен комисар Фолоров.

 

Изпратена е и подробна информация до директора на Европол, за да има координация в работата на нашенските и чуждите антимафиоти.

Ударът ще нанесе тежки финансови поражения сред организаторите на наркотрафика. Възможно е босове да потърсят сметка от провалилите се отговорници за укриването и транспортирането. Не е изключено дори да има екзекуции. Такива загуби не се прощават. Нашите и партньорски служби с повишено внимание следят за реакции в определени среди на 4 държави, научи Фрог нюз.


Какво представлява хашишът.

Хашишът и тревата произлизат от растение с латинското название Cannabis Sativa или накратко - канабис. Когато се изсушат върховете на женското растение и се наронят, се получава марихуана. Тя има зеленикаво-кафяв цвят и обикновено се нарича “трева”. 

Когато се пресова смолата от растението на блокчета или резенчета, резултатът е хашиш. Цветът на хашиша варира от светло кафяв до черен. Чрез специален процес може да бъде извлечена много силно концентрирана съставка от растението, която се казва хашишово масло.

Марихуаната, хашишът и хашишовото масло имат много характерна миризма. Хората, които са употребявали тези вещества дори и един път, веднага ще разпознават миризмата в бъдеще.

През 1930 г. в САЩ канабисът е заклеймен, а други държави също следват този пример. През 60-те и 70-те години употребата на канабис се разпространява и в България. След 90-те години употребата силно се увеличава, въпреки че е стриктно забранена.

 

Активната съставка в канабиса е THC (делта 9 тетрахидроканабинол). Колкото по-топъл е климатът, в който се отглежда канабисът, толкова повече THC има в растението. Тревата, която се отглежда в парници, в близки до идеалните условия, често съдържа висока концентрация на THC. Хашишовото масло може дори да съдържа повече от 50% THC.

Култивира се предимно в Бирма, Мала Азия, Индия. Отглеждането му у нас е забранено. Въпреки това полицията многократно разкрива малки плантации, предимно в Южна България.

Съдържа:

  • тетрахидроканабинол;
  • канабинол;
  • каназбидиол.

Хашишът е вещество, което влияе на нервната система и води до упойване, съпровождащо се с халюцинации, мании, повишено либидо и други. След това настъпва депресия и дълбок сън.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 12946 |25.03.2012 Весела Кюлева "олекнала" със 100 млн. евро заради гръцкия дълг . 2| 6041 |16.08.2011 Герой от "Лунна светлина" олекна с почти милион . 6| 5107 |10.03.2011 С близо 1.5 млн.лв. олекна джоба на Топлото . 8| 4962 |15.01.2011 Спестяваме 6 милиона, ако се преброим електронно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads