Реклама / Ads
9| 6759 |25.05.2014 НОВИНИ

Нарушенията...

.
Камелия Нейкова
Член на Секционна избирателна комисия в кв. "Овча купел" в София е отгърнал бюлетината на избирател и по този начин е нарушил тайната на вота му. Това е един от постъпилите сигнали в Централната избирателна комисия до 9 ч, съобщи говорителят Камелия Нейкова.
 

 

"Не е ясно как точно е станало отгръщането на бюлетината", уточни тя пред bTV. Бюлетината е била анулирана, а избирателят повторно е гласувал. Друг сигнал е постъпил от Оряхово, където няма ток в 17 секции. Според Нейкова изборният ден е започнал и няма проблем, защото там няма да се провежда експериментално машинно гласуване. Избирателната активност до 8 ч. е около 4%.

Във Видин вече са подадени три жалби. Те са за налепени плакати в близост до секциите над допустимото разстояние, което е 50 метра.

 

6 сигнала за купуване на гласове са подадени в районна прокуратура в Пловдив. Три от тях са внесени вчера. Толкова са и жалбите за нарушения от различен вид, за които е сезирана 16 РИК в Пловдив.

 

Много жалби са подадени в РИК - Стара Загора. Един от тях - за раздаване на пари от бял автомобил пред секция, е проверен от полицията.

 

Предстои проверка на сигнал, че в село Еленино представител на политическа сила записвал кои от жителите на селото са гласували, а на останалите се е оказвал натиск да отидат до урните. Останалите жалби са за неправомерна агитация в изборния ден.

 

Сигнал за купуване на гласове в дупнишкия ромски квартал "Гиздова махала" е постъпил към 11 ч. в РИК - Кюстендил. Сигналът е препратен в Районната прокуратура в Дупница и до Окръжната прокуратура в Кюстендил по компетентност.

 

Четири сигнала за нарушения са подадени в РИК - Варна. Те са за поставяне на агитационни материали извън посочените от общината места, както и за билборд на един от кандидатите. Проверява се сигнал за агитация в полза на една от партиите в двора на училище "Добри Чинтулов".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4798 |25.05.2014 Маргарита Попова гласува в Токио . 2| 5386 |25.05.2014 Петиция срещу грешки в матурата по английски . 2| 5753 |25.05.2014 Загиналият Янчо Патриков биел шамари на Илия Павлов . 2| 4642 |25.05.2014 В Оряхово гласуват на тъмно

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads