Реклама / Ads
3| 7913 |06.12.2007 НОВИНИ

Наш автобус катастрофира по линията София-Виена, двама загинали

.
Двама български шофьори са загинали на място. Произшествието е станало на автомагистралата Ниш – Белград. Най-продаваните екскурзии за Коледа и Нова Година са тъкмо до Виена.
 

Българските граждани Емил Тергаков и Найден Найденов са загинали, а други трима души са ранени при много тежка катастрофа между автобус и цистерна, която станала около 20 ч снощи на автомагистралата Ниш – Белград. Сръбските медии описват подробно произшествието. Инцидентът  станал до “Траншпед”, само на около километър от пункта за събиране на пътни такси Бубан поток. Автобусът, в който са пътували български туристи, се ударил в задната част на цистерна на фирма “Югопетрол”. Ранен бил и шофьорът на цистерната. Шофьорът на автобуса Тергаков и неговият колега Найденов са загинали на място. Автобусът е на фирма "Карат" и е е пътувал по линията София – Инсбрук. В него е имало 14 туристи и трима шофьори. На ранените е оказана помощ в Центъра за спешна медицинска помощ.

Един от пътните полицаи, който е охранявал мястото на инцидента, разказал пред сръбската медия, че от удара цистерната се е спукала и от нея е изтекло гориво на стотичи метри по автомагистралата. “Само една искра да беше паднала на разлялото се гориво и щеше да се стигне до голяма трагедия”, е казал полицаят.

Управителят Миролюб Столарски на фирма "Карат С" заяви за Дарик радио, че най-вероятната причина за катастрофата е неосветена цистерна, която се е движела пред автобуса. Според него не може да се търси вина у шофьора на автобуса, защото 15 минути преди инцидента е имало почивка, което означава, че и двамата шофьори са били отпочинали. “Автобусът е чисто нов и е абсурд да става въпрос за техническа неизправност”, каза още Миролюб Столарски.

Frognews.bg напомня, че тепърва предстоят масовите пътувания по линията София-Виена, защото от туристическите фирми информират, че това е сред най-продаваните дестинации за коледните и новогодишните празници.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5602 |20.09.2007 Кметицата на Перник превърна училищен автобус в предизборно оръжие . 0| 5502 |28.06.2007 Общината дава 51 автобусни линии на частници, градският транспорт няма да стачкува засега . 1| 4875 |04.06.2007 Връщат от Ирак катастрофиралия шофьор . 0| 5396 |31.05.2007 Проверяват дали катастрофиралия шофьор в Ашраф е употребил алкохол

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads