Реклама / Ads
1| 5060 |07.12.2010 НОВИНИ

Наши пожарникари с грамота от Израел

.
Родните пожарникари, които се бориха с горските пожари в Израел, бяха отличени със специална грамота от президента Шимон Перес и министър-председателя Бениамин Нетаняху, съобщи заместник-министърът на външните работи Димитър Цанчев.
 

На срещата с представители на спасителните екипи са присъствали премиерът на Държавата Израел Бениамин Нетаняху, президентът Шимон Перес, както и представители на политическия елит. Церемонията се е провела в президентската резиденция в Йерусалим.

Обърнаха се с много топли думи към всички спасителни екипи, пожарникари, летци от всички делегации. На всяка делегация беше дадена специална грамота, подписана от президента и министър-председателя на Израел, и един малък подарък от президента на Израел – пластика – символично изображение на Йерусалим. Заместник-външният министър на Израел ще даде специален обяд за участниците в международната помощ, тъй като външният министър в момента е в чужбина”, каза още Димитър Цанчев.

По думите на заместник-външния министър – отзвукът от работата на българските пожарникари в местните медии е много голям. „Имаше няколко статии в най-големите вестници, конкретно за българското участие. Отзвукът сред обществеността също е много силен. От най-обикновени хора, до официални представители, чуваме много топли думи на благодарност, за това, че сме се отзовали в помощ на израелския народ”, обяснява той.

Председателят на Съюза на българските евреи Джеки Аруети вчера посети българските пожарникари в лагера, където те са настанени, за да им изкаже благодарност. “Имаше много обаждания от представители на българската емиграция, професори, лекари и др. Всеки ден има много обаждания в Посолството от израелски граждани – български евреи, които се изказват много топло”, каза Димитър Цанчев.

Българските пожарникари, които гасиха в Израел, се завръщат тази нощ. Утре на посещение в България пък пристига външният министър на Израел Авигдор Либерман.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4768 |14.09.2010 Пожарникарите обявиха безсрочен протест . 1| 5282 |21.08.2010 Борисов посрещна пожарникарите-герои от Русия . 6| 5462 |19.08.2010 Русия награди родните пожарникари за помощта им . 10| 4953 |06.08.2010 Борисов праща 100 пожарникари в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads