Реклама / Ads
3| 6349 |27.03.2018 НОВИНИ

Нашите управници бият европейския тъпан на думи, не на дела!

.
Николай Марков
Предлагам да гледаме по-практично на политическата суета! От една страна, Турция няма минимален шанс да бъде член на Европейския съюз.Това се знае от всички актьори на сцената, включително от бащата на ислямските народи. Причините са твърде много – от липсата на всякакви допирни точки в ценностно отгношение, до пълно противоречие във формата на управление на държавите, членки на ЕС.
 
Към това трябва да добавим низ от фобии, мании и прочее екстри, типични за азиатската форма на държавно устройство и произтичащите последствия.

Меко казано, Турция няма шанс за демократично развитие, но има пряка полза от общуването с развитите демокрации. Без това общуване и поставени в изолация за кратко време, турците ще се събудят един ден в страна от четвъртия свят. Подобен маймунарник на нашата граница не ни трябва!

От другата страна са нашите проблеми. Ние сме член на ЕС, но фактически не сме. Нашите управници искат да бият европейския тъпан и успяват на думи, но на дела нещата имат друго измерение. Причината е в тежките зависимости, които не успяхме да погребем навреме, както и в пълната невъзможност за вземане на самостоятелно държавническо решение. Едно е да искаш, друго – да можеш! Нашите държавни лидери могат ли да изгонят дори един руски дипломат? Има причина за тази невъзможност и тя не е историческа, нито лична, а комплексно престъпна. С невъзможност да бъде преодоляна на този етап.

От третата страна са държавите от ЕС, изглеждащи по един начин, но действащи коренно противоположно. За наблюдателите остава само емоцията, а за големите играчи – дивидентите. Сложен разговор, далечен за буйната ни балканска кръв.

Орел, рак и щука! Орелът е на сигурно място, зад Океана, ракът и щуката – във фурната. Остава да охладим качествено бяло вино и да вдигнем чашите. За наздравица или помен, сами трябва да изберем…

Николай Марков, Фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5890 |03.03.2018 Президентът: Санстефанският договор сбъдна мечтата на нашите възрожденци . 11| 5776 |22.02.2018 „Амнести Интернешънъл”: В България тържествува ксенофобията и нетолерантността . 2| 4169 |12.02.2018 Георги Първанов: Преговорите за името на Македония бият по българската позиция . 0| 4444 |09.02.2018 Има ли българи сред робите в Англия, питат нашите власти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads