Реклама / Ads
40| 6043 |04.11.2013 НОВИНИ

НАТФИЗ: Не казвайте утре ще почнем голямото, днес печелим пари за прехраната

.
Продължава студентската окупация. Възпитаници на Националната академия за театрално и филмово изкуство (НАТФИЗ) отново блокираха за кратко ул. "Георги Раковски", но не с танци и с усмивки, а със силно послание.
 

Студентите излъчиха говорител и направиха изявление, в което казват, че те, недоволните, както се определят и които променят правилата в държавата, категорично се противопоставят на всякакъв вид репресии и психически тормоз към студентите - колегите им от страната, които са заплашвани заради това, че искат да бъдат част от недоволните.

"Днес ние ще говорим. Днес казваме: Ние недоволните движим времето напред, ние променяме", гласеше началото декларацията на студентите от НАТФИЗ.


"В борбата си срещу неморалното, цинично и безотговорно правителство, начело с Пламен Орешарски, ние се обединяваме против репресията на наши колеги от цялата страна. В този момент много от тях са подложени на психологически натиск и заплахи", заявиха студентите.


"Всеки, който ни подкрепя, подкрепя една борба за бъдеще и за достойнство. Ние променяме, но и всички вие можете да променяте. Не казвайте: Утре ще почнем голямото, днес печелим пари за прехраната. Не казвайте: Утре ще бъдем честни, днес тихичко ще се проврем. Носете си новите дрехи, момчета. Ходейки, падаме. Сънувайки, мрем", завърши тяхната декларация.


Днешната им протестна акция бе 3-4 минути и приключи с изчитане на декларацията, след което те се изтеглиха от пешеходната пътека към ул. „Стефан Караджа".

По-рано в тв ефира протестиращи студенти от УНСС съобщиха за опити за репресия срещу протеста им от страна на ръководството на висшето училище, както и за платени контрапротестиращи, на които са предлагани по 80 лв.


Самите студенти от Театралната академия също съобщиха за опити за репресии, когато обявиха окупацията на аулата на НАТФИЗ през миналата седмица. В крайна сметка заканите Академията да бъде запечатана, ако протестът не бъде прекратен, не бяха изпълнени.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5995 |04.11.2013 Бунт срещу бежанците блокира пътя Русе-София . 108| 9151 |04.11.2013 Проф. Людмил Георгиев: Ако Орешарски подаде оставка, отиваме към гражданска война . 0| 17169 |04.11.2013 Почина бизнесменът Младен Мутафчийски . 22| 6527 |04.11.2013 Каролев: В България си искат изолационизъм, нацизъм, комунизъм

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads