Реклама / Ads
3| 4640 |10.01.2020 НОВИНИ

Националът Теодор Салпаров: Момчета, обичам ви! България, за мен беше чест!

.
Теодор Салпаров Източник: БГНЕС
Дългогодишното либеро на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров оставя фланелката на националния ни отбор. С прочувствени думи в профила си във Фейсбук той се сбогува с момчетата в отбора и благодари на феновете си.
 

Салпаров се оттегля от представителния ни тим след 20 години в него, като през това време спечели бронзови медали от Световното през 2006-а година, европейското първенство през 2009-а година и от Световната купа през 2007-а година. Заедно с „трикольорите“ Теди игра на Олимпиадата в Пекин (през 2008 година) и на Игрите в Лондон четири години по-късно (през 2012 година).

 

Късно снощи България загуби от Германия с 1:3 гейма. Това бе и последният мач на Теди, който се сбогува с мечтата си да участва в летните Олимпийски игри в Токио тази година. 

 

Теди Салпаров написа прочувствено послание в социалните мрежи, с което се сбогува със съотборниците и почитателите си. Ето какво се казва в него:

 

"Скъпи приятели, дойде време да обявя официално и тук, че вчерашният ни мач беше последният за мен и Виктор Йосифов с фланелките на Националния отбор!

 

Не ми е лесно да опиша всички години и емоции, които са събрани в душата ми и да ви ги предам в няколко изречение, но ще опитам.


Влязох в отбора, когато бях едва на 17! Сега съм на 37!

По-голямата част от живота ми до момента е преминала там! С момчетата често сме прекарвали повече време заедно от колкото с близките си! Докато играем за флага през тези години ние израствахме, родиха се децата ни, едни идваха - други си отиваха, но едно не се промени - желанието ни да прославяме България с успехи!

 

Равносметката за мен в този отбор :

Бронзови медали на Световното Първенство 06’ в Япония!
Бронзови медали на Световната купа 07’ отново в Япония!
Бронзови медали от Европейското първенство 09’ в Турция!


Участие на две поредни Олимпийски игри - 08’ в Пекин с 5то място в класацията и 12’ в Лондон с 4то място, когато не ни достигна малко, за да се качим на почетната стълбичка!


Но ние отдавна сме качени на по-важната почетна стълбичка! Тази на нашите фенове и българите, които винаги са ни подкрепяли по трибуните и пред екраните! Тя разбира се е по-важна от всеки медал и отличие, защото любовта на хората не се подарява, тя се заслужава! Благодаря ви българи , за цялата любов, с която сте засипвали мен и момчетата по време на нашите големи и малки победи, но и по време на нашите големи и малки загуби също така!


Простете ни, че не успяхме да се класираме за тази Олимпиада!
Повярвайте, ние много искахме да ви зарадваме! За мен щеше да бъде пък още по-красиво да завърша кариерата си в Националния отбор с трето участие на Олимпиада, но такива са правилата! Животът продължава!


И така, днес - след толкова години на труд, преодоляване, 5 тежки операции на краката, след толкова емоции, радости и сълзи, аз - Теодор Салпаров, казвам довиждане на фланелката си в Националния отбор и отстъпвам място на по-младите!
Моля се поколенията, които идват след нас да ни донесат още много поводи за гордост!


Момчета, обичам ви!
България, за мен беше чест!
Искрено ваш N13! "

 




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4300 |23.10.2019 Теодор Славев: Президентът трябва да спре избора на Иван Гешев . 1| 3894 |16.05.2019 Теодор Славев, БИПИ: Трябва да има контрол над главния прокурор . 2| 4582 |02.01.2019 Теодор Славев: Не трябва да се позволява някои да си имат личен главен прокурор . 1| 5573 |14.05.2018 Теодор Димокенчев пред Фрог: ”Частната корупция” е юридически нон-сенс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads