Реклама / Ads
Frognews
19| 5386 |28.03.2015

Националният съвет на БСП прие промени в устава на партията

.
Устав на БСП
На днешното заседание на Националния съвет на БСП бяха приети предложените промени в устава на партията. Те са логично продължение на мерките за организационно и политическо укрепване, които пленумът прие на свое заседание в началото на тази година. Тези промени предстои да бъдат гласувани от Конгреса.
Промените са в следните основни посоки:

1. Създаване на по-ясни правила за функционирането на органите на партията: подчертава се задължителният характер на решенията на висшестоящите органи, въвеждат се срокове за редица производства (по обжалване на решения, за произнасяне и др.). Така начинът на функциониране на партията става по-разбираем и предвидим и за членовете, и за хората отвън.

2.  Въвеждат се редица мерки за организационно укрепване на партията: преди всичко това са разпоредбите за ясно разпределяне на отговорностите за действията на членовете на партията. Предвижда се при слаби изборни резултати, системно нефункциониране или при неизпълнение на решенията на Националния съвет, последният да има право да прекратява предсрочно мандата на органите, които допускат тези нарушения. В този случай Националният съвет определя организационен съвет, който в 6-месечен срок следва да подготви и проведе изборите за ново ръководство на съответния орган. Създаден е механизъм, според който при предсрочно прекратяване на мандата на едно лице поради неизпълнение на задълженията му, то не може да бъде преизбирано преди изтичането на един пълен мандат. Чрез тази промяна се цели да се направи възможно по-ефективното оздравяване на организациите и органите на партията, когато те не функционират съгласно правилата на Устава. Предвиждате се и редица други мерки за организационно укрепване на партията и подмладяването на състава на органите й.

3.Създава се единна уредба за наградите и отличията, които дава партията за различни заслуги.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Бум на прием в болниците 1| 3832 |27.03.2015 . Борисов е за приемането на Черна гора в НАТО 9| 3664 |27.03.2015 . ВСС прие оставката на Богдана Желявска 3| 4618 |25.03.2015 . Радан Кънев: Да се изслуша надзорният съвет на КТБ 2| 3747 |24.03.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ