Реклама / Ads
7| 4868 |31.03.2008 НОВИНИ

Национално съвещание като лебедова песен?

.
Музиката днес не е на Чайковски, а на Р. Петков и В. Петров. Използването и прилагането на СРС-та е в центъра на дневния ред. Разплитане на кълбото във вътрешното министерство пък очаква цялото общество.
 

Ръководството на МВР се събира на национално съвещание, свикано от министър Румен Петков и главния секретар на МВР Валентин Петров. В дневния ред са теми, свързани с използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и с оборота на документи във вътрешното ведомство.

Междувременно в разпратеното до някои медии в неделя изявление бившият главен секретар на МВР Илия Илиев твърди, че задържането му е било организирано от хора, искащи да му отнемат думата преди изслушването в парламента, за да не може да свидетелства за техни престъпления. В изявлението си Илиев, който е под домашен арест, казва, че никога не е нарушавал нито законите на България, нито правилата за работа в МВР. Илиев пише дословно: „Поради наложената ми от военна прокуратура забрана да говоря, но и поради убеждението ми, че все още в България съществуват обективни и действително служещи на интересите на гражданите институции, единствено на тях ще предоставя информацията с която разполагам - цялата, в пълен размер и без никакви ограничения."

Frognews.bg напомня, че на заседанието си в четвъртък вътрешната комисия в парламента отхвърли предложението на депутатите от опозицията временно да бъде отстранен министърът на вътрешните работи Румен Петков до изясняване на документите, фактите и обстоятелствата в МВР.

Днес социологът Андрей Райчев съобщи, че в МВР се е образувала многослойна мафия, там се въдело кълбо пепелянки.

Румен Петков се опитвал да разплете кълбото във вътрешното министерство и трябвало да му се даде шанс да продължи, излезе с контрааргумент Илия Божинов, член на Висшия съвет на БСП. Въпросът не бил само да се отстрани Румен Петков, бил - кой ще дойде на негово място, защото бъдещите вътрешни министри трябвало да продължат започналия процес. Според Божинов нямало проблем Румен Петков да се среща с оперативно интересни лица. Истинската причина за скандалните разкрития на генералите от МВР било спиране на процеса на реформите.

Двама били тези, които трябвало да решат съдбата на Румен Петков, коментира евродепутатът от БСП Илияна Йотова. Единият бил самият Петков, който трябвало да вземе решение, защото на гърба му лежала голяма отговорност. Другият бил премиерът Станишев, защото ставало въпрос за човек от неговия кабинет. Йотова напомни скандала с друг министър на социалистите Румен Овчаров преди десетина месеца, чиято оставка, според нея, не довела до някакви резултати.

Столичният кмет и бивш главен секретар на МВР Б. Борисов пък посъветва засегнатите полицаи да вървят в прокуратурата и в ДАНС и ако знаят нещо важно да го кажат пред прокурор.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5674 |31.03.2008 Многослойна мафия в МВР видя А. Райчев . 4| 5573 |31.03.2008 Българинът не си харесва живота и като европеец . 7| 5253 |31.03.2008 Б. Борисов към засегнатите полицаи: Вървете в прокуратурата и в ДАНС! . 3| 6353 |30.03.2008 Българите в Сърбия и Косово искат държавата да се сети за тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads