Реклама / Ads
4| 5223 |28.09.2018 НОВИНИ

Националното допитване за смяната на часа се оказа недостъпно за всички

.
Дали предпочитат да остане лятното или зимното часово време българите могат да заявят на посочен правителствения портал, но там първо се иска предварителна регистрация с данни, които се оказвт пречка за част от желаещите да гласуват.
 

Сед като Европейската комисия взе решение смяната на времето да бъде отменена през 2019 година в България започна национално допитване.Официален референдум не се предвижда.

 

Интернет порталът, който посочват от министерството на Теменужка Петрова www.euaffairs.government.bg затруднява по-голямата част от българите да кажат своето предпочитание. Ако успеят да разберат къде точно се събират мненията, стигат до искане първо да се регистрират в Администрацията на министерски съвет със свое име, фамилия, парола, имейл, адрес и телефон. Разбира се това предотвратява един човек да гласува по няколко пъти, но никъде не е  предварително оповестано, че има такива изисквания. Много хора се отказват и защото така самото гласуване ще им отнеме много повече от 10 минути и биха могли да го направят в почивнит дни.  Хорат, които нямат имейл, следователно не могат да гласуват.

 

От официалният старт на 20 септември до сега са гласували само 293 души.

Ако имате желание и вече знаете, че това отнема време и изисква определенни данни можете да гласувате като обърнете внимание, че всъщност дата гласа си за  Предложение за ДИРЕКТИВА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ И НА СЪВЕТА за преустановяване на сезонните промени на часовото време и за отмяна на Директива 2000/84/ЕО

 

Допитването на енергийното министерство ще продължи до 11 октомври, след което отговорите ще бъдат обобщени в национална позиция. Тя пък трябва да бъде представена на Евросъюза до края на март 2019-а.

 

В официалната информация се казва, че отговорите на българите ще бъдат взети предвид при оформянето на позицията кой от двата варианта ще избере България.

 

Темата за и против смяната на стрелките се повдига от години, когато наближи моментът времето да се премести с час напред или назад. Краят на дебатите дойде след като Европейската комисия инициира референдум и европейските граждани избраха това да остане в миналото. Според предложението на комисията през 2019 година ще спрем да местим часовника, а всяка държава ще реши на лятно или на зимно часово време да остане.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4047 |27.09.2018 В Националното Тол управление към АПИ ще работят 921 души . 2| 4415 |22.08.2018 Венеция Караманова остава основен диригент на хора на Националното радио . 0| 4243 |20.06.2018 Македонският парламент гласува смяната на името . 12| 5767 |08.06.2018 Справедливост или възродителен процес - сблъсък за смяната на турските имена на местности

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads