Реклама / Ads
13| 5163 |13.12.2014 НОВИНИ

Науката отсече: Мъжете са много по-тъпи от жените

.
Началото е приятно и симпатично, но краят - фатален.
Непрятното научно съобщение за силния пол е направено от учредителите на наградата "Дарвин". Те са анализирали лауреатите през последните 20 години. Наградата се дава за най-глупава постъпка, довела до фатални последици. Мъжете, спечелили приза са в пъти повече от жените.
 
Премията "Дарвин" не се връчва на церемония. Тя се определя посмъртно. С номиниране на кандидатите се занимават учредителите на сайта DarwinAwards.com. Процедурата е следната. Публикува се списък с кандидатите. Читателите определят класацията с гласуване. Победителите се проверяват, дали нямат наследници. Целта е да се установи дали "гените на идиотизма" няма да се предадат и в бъдеще.

 

Един от най-безспорните лауреати е свещеникът Аделир Антонио от Бразилия. Отчето измислил начин да бъде по-близо до Господ, докато се моли. Завързал към летящ балон кресло и се настанил в него. Облякъл и защитен костюм, оборудвал се със спътников телефон и GPS-навигатор. Взел със себе си и молитвеника и се издигнал във въздуха. Летял цели 19 часа. По едно време вятърът го изтласкал над океана. Тогава отчето се уплашил и започнал да звъни на спасителите. Те поискали да им издиктува координатите, за да започнат спасителната акция. Оказало се, че свещеникът не може да определи къде се намира, освен това натискал копчетата безразборно и уредите "полудели". Загинал.

 

Класацията е публикувана и анализирана в British Medical Journal.

През последните 20 години призът "Дарвин" е присъден 332 пъти. От тях 14 били семейства и са извадени от класацията за тъпота. Според ръководителя на изследването Денис Уилям Лендерман мъжете лауреати са 282 а жените само 36. Това означава, че мъжете представляват 88,7% от идиотите, което си е пълно "превъзходство".

 

Според психолози явната тъпотия при мъжете в много от случаите е плод на алкохола. И дават красноречив пример. Група фермери от малък американски град, тръгнали да се веселят. По пътя видяли разкопана канавка, където през деня работници подменяли кабел. Мъжете решили да се пошегуват и преместили предупредителните светлини на отсрещната страна. След няколко часа бандата се връщала порядъчно почерпена. Нито един не се сетил за майтапа, който си направили на идване. Подкарали буса по светещите стрелки и катастрофирали тежко.

 

Сред жените пък най-тъпи са блондинките. При тях идиотщините са направо от цялата душа, идва им отвътре. Примерът с 22-годишната жителка на руския град Тюмен е христоматиен. Младата жена решила да приготви домашна пица. Включила печката, но не успяла да запали газта. Решила да провери дали няма някаква повреда, застанала на четири крака и си навряла главата във фурната. Усетила специфичната миризма и решила да действа с кибрита. Не извадила обаче главата си и последвал взрив. Пица така и не се получила...

 

През 2014 г един от призовете бил "спечелен" от момче и момиче в Лондон. Двамата студенти решили да отбележат края на учебната година със секс на балкона. Толкова се разгорещили, че изпробвали поза на парапета, паднали оттам и се размазали на тротоара пред смаяните погледи на десетина очевидци.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 5175 |01.12.2014 Милер отсече: Край на „Южен поток” . 15| 5347 |18.09.2014 Луна ще каже вместо мъжете кой клати страната . 3| 4718 |18.07.2014 Мъжете съставляват 98% от всички осъдени . 40| 5170 |24.06.2014 Станишев отсече: Оставам лидер на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads