Реклама / Ads
20| 5526 |21.08.2020 НОВИНИ

Навални ще бъде транспортиран за лечение в Германия

.
Алексей Навални
Руски лекар заяви в петък, че болницата в Сибир, където е лекуван руския опозиционер Алексей Навални, е решила да позволи на германски лекари да го откарат в Германия за лечение, съобщава Ройтерс и БНР.
 

Лекарят посочи, че болницата може да помогне за транспортиране на Навални до летището и че той ще бъде преместен в рамките на няколко часа. Той добави, че Навални е в изкуствена кома.

 

Междувременно германските доктори, които прегледаха руския опозиционен лидер Алексей Навален, смятат, че полетът до Германия няма да представлява значителен риск за неговото здравен, заяви немска активистка организация.

Германските лекари пристигнаха в болницата в Омск, за да вземат 44-годишния Навален по искане на съпругата ми и на негови поддръжници, които заявиха, че се страхуват руските власти да не се опитат да прикрият уликите за това как се е разболял и казаха, че болницата, която го лекува, е лошо оборудвана.

 

Руският медицински персонал в болницата в Омск, Сибир първоначално заяви, че в петък състоянието на Навални се е подобрило леко през нощта, но че той е в твърде нестабилно състояние, за да бъде безопасно транспортиран извън страната.

В петък вечерта обаче те заявиха, че няма да се противопоставят на преместването му, след като немските лекари получиха достъп до Навални и казаха, че смятат, че той е годен за пътуване.

 

Старши лекар в болницата Анатолий Калиниченко заяви, че болницата може да помогне за транспортиране на Навални до летището и че той ще бъде преместен в рамките на няколко часа. "Взехме решение, че не възразяваме той да бъде прехвърлен в друга болница", каза Калиниченко. Решението дойде, след като съпругата на Навалнни - Юлия изпрати писмо до Кремъл, с което директно го помоли да се намеси и да даде разрешение да бъде транспортиран извън страната.

 

Германският външен министър Хайко Маас разкри по-рано, че Берлин е готов да предостави медицински грижи за Навални, но лекарите от болницата в Омск, където се лекува руският опозиционен лидер, предположиха, че той не е в състояние да бъде транспортиран.

 

Също по--рано днес директорът на основания от руския опозиционер Фонд за борба с корупцията Иван Жданов съобщи, че в организма на Алексей Навални е открито опасно вещество. Заместник главният лекар на болницата в Омск Анатолий Калиниченко категорично опроверга информацията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 7268 |21.08.2020 Отровителят на Навални - в лекарския кабинет в Омск? . 10| 5367 |21.08.2020 Случаят ”Навални” - няма следи от отравяне в организма на опозиционера . 27| 5586 |21.08.2020 Русия не допуска транспортирането на Навални в германска болница . 20| 9978 |20.08.2020 Мартин Димитров: В просташкото поведение на министър-председателя няма бъдеще

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads