Реклама / Ads
7| 6037 |10.09.2007 НОВИНИ

НДСВ чака Гергов да се кандидатира за кмет на Пловдив, за да го подкрепи

.
Има голяма вероятност НДСВ да подкрепи бизнесмена Георги Гергов за кмет на Пловдив, но окончателното решение ще бъде взето на Политически съвет в края на седмицата. Това съобщиха за Frognews.bg от Предизборния щаб на жълтата партия.
 
От там уточниха, че трябва да се изчака също така, за да се види дали туристическият бос въобще ще реши да се кандидатира. В НДСВ още не са си избистрили и въпроса за София. От една страна, се обсъждали три варианта за подкрепа на вече номинирана личност, а от друга – не била отпаднала възможността и за издигане на собствен кандидат за градоначалник. Шефът на жълтия предизборен щаб Милен Велчев например одобрявал номинирания от СДС и ДСБ бивш подуправител на БНБ Мартин Заимов. За никого не били тайна обаче симпатиите и близките отношения на лидера на НДСВ Симеон Сакскобургготски с кандидата на БСП ген. Бриго Аспарухов, а в крайна сметка последната дума за столичния кандидат-градоначалник ще е негова. Освен това не малка част от царските депутати и активисти продължавали да настояват, че партията трябва да застане зад Бойко Борисов. Жълтите били раздвоени и за кандидатурата за кмет в Бургас. До края на седмицата те трябва да решат дали ще подкрепят номинацията на ГЕРБ – Димитър Николов или сегашния градоначалник Йоан Костадинов. Във Варна царската формация застана зад бившия директор на НРС Димо Гяуров. Преди няколко дни стана ясно, че народният представител Валентин Милтенов ще се състезава за кмет на Пазарджик. Той е юрист и е избран в НС за втори път от същия регион. Негови съпартийци обаче твърдят, че няма почти никакъв шанс да стане пазарджишки градоначалник, защото според направено социологическо проучване разпознаваемостта му в района била 0,8%. НДСВ ще се регистрира в ЦИКМИ за участие в местните избори на 28 октомври в сряда, 12 септември. Документите на партията ще бъдат внесени лично от председателя на Предизборния щаб Милен Велчев. Frognews.bg.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5079 |10.09.2007 Пресъхва инвестиционният поток към България и Източна Европа, спасява ни туризма . 5| 5067 |10.09.2007 Сини активисти изневеряват на СДС, пристават на Бойко Борисов . 10| 5098 |10.09.2007 Мартин Заимов: Аз съм цивилният избор . 5| 5642 |09.09.2007 Премиерът Сергей Станишев: Учителските заплати ще тръгнат, ама от 1 януари 2008 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads