Реклама / Ads
53| 5714 |28.01.2011 НОВИНИ

НДСВ: Дянков, поучи се от Милен Велчев!

.
Милен Вделчев
От НДСВ разпространиха декларация в защита на Милен Велчев. Тя започва така: “Претоплянето на стари опити да се дискредитира успешната сделка за преструктуриране на външния дълг от времето на управлението на НДСВ е несполучлив опит да се пренасочи вниманието на обществото.
 

Несполучлив опит да забравим колко много въпроси без отговори се натрупаха със скандалните записи на телефонните разговори на премиера. А той не казва истината”.

И завършва с призива: „Колкото до сделката по външния дълг, Дянков да се поучи от предшественика си Милен Велчев и да вземе да направи нещо добро за икономиката в страната. Икономиката, икономиката, господа! Това ще го повтаряме, макар и не в автентичния му вариант, докато го разберете!”.

Според царистите “за сделката по външния дълг отдавна има много обективни външни експертизи от Международния валутен фонд, от Световната банка, от всички световни рейтингови агенции и дори сега от българската „Индъстри уоч”. След сделката ползите за всеки българин са, че заемите поевтиняха, кредитирането се увеличи и стана по-достъпно, че инвеститорите отвориха стотици хиляди работни места (за разлика от сега), че доверието за България растеше непрекъснато (за разлика от сега)”.

НДСВ с тревога отбелязва неистовите напъни на финансовия министър да услужи на своя „началник” и да фокусира общественото внимание в посока, различна от СРС скандалите. Напомняме, че още в началото на скандалите със СРС настояхме прокуратурата да разследва съдържанието на записите и да стигне до самата истина. Прокуратурата кой знае защо мълчи. Предпочита да обявява експертизата на вътрешния на МВР институт, който единствено твърди, че има презапис на СРС. За три седмици това е единственото становище, което се лансира“, се казва още в декларацията.

Докато премиерът Борисов се осланя на погрешната тактика да прикрива, да избягва истината, нито вотът, нито сделката по външния дълг ще го спасят от фактите. А посоката за отклоняване на вниманието към сделката с външния дълг, не е по силите и компетентността на управлението на ГЕРБ. Ние всички виждаме, че последното нещо, за което го е грижа Борисов, е икономиката. Ще му припомним деликатно, че само реализирането на проекти, започнати от предишните правителства, не е равнозначно на икономическа политика за развитие.

По-добре е, вместо да поставя министър Дянков в неудобната позиция за лесни упреци в недобросъвестно интерпретиране на един добросъвестен доклад на „Индъстри уоч”, Борисов да започне да прави реформи, да създава условия за бизнес и да доведе най-сетне чужди инвеститори. И ще му кажем защо го съветваме да прави това. Идват избори, а безработните стават повече, лекарите по-малко, хлябът поскъпва, а реалните доходите падат, пари за правителството има, особено за „началника” (това не е от серията сересета, а от протокол от заседание на МС), за общините няма, контрабандата царува. С милиционерски акции и с покриване на истината ГЕРБ няма да стигне далеч”, пишат от НДСВ.

Frognews.bg припомня, че докладът на компанията “Индъстри Уоч“, анализирал сделката по външния дълг на ексфинансовия министър Милен Велчев, бе оповестен вчера и вече се превърна в новия политически скандал. Анализът бе възложен на Финансовото министерство с решение на Народното събрание от 14 април 2010 г. От ведомството на Дянков пък избраха консултантската компания чрез обществена поръчка.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 6463 |22.01.2011 Я. Нотев: Комисията за СРС ще изслуша Росен Миленов . 91| 8049 |22.01.2011 Р. Миленов: Имам доказателства, че записите са автентични! . 9| 5063 |11.11.2010 ДИКСИ готова с експертизата за Дянков, на ход е прокуратурата . 25| 4670 |09.10.2010 Станишев гони Дянков, бил еничарин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads