Реклама / Ads
9| 5079 |24.06.2010 НОВИНИ

НДСВ: ГЕРБ са икономически импотентни

.
НДСВ излезнаха от летаргия. Политическият съвет на жълтите прие днес позиция по актуалната икономическа и политическа ситуация в страната. Оценката им ще бъде изпратена на премиера Бойко Борисов заедно с басните на Жан дьо Лафонтен. Нестандартната идея на Минчо Спасов.
 

Жълтите сравняват правителството на ТЕРБ с безгрижни щурци, които само вдигат шум и изпразват мравуняка. На страната пък били нужни не щурци, а мравки, които да пълнят, образно описа ситуацията в страната бившия депутат и шеф на вътрешната комисия в парламента.

“НДСВ изразява силна загриженост за случващото се в страната. По средата на икономическа криза, която не се помни като мащаби, правителството изцяло е загърбило икономиката и развитието на страната. Единствената последователна икономическа политика, която се откроява, е то да търси начини да събере повече пари в бюджета и да ги преразпределя по неясни принципи.” Това е критичната оценка в политическата позиция на жълтите. Според тях ГЕРБ разполагат с най-големия бюджет, но създадоха и най-големия бюджетен дефицит, а в ръцете на премиера е съсредоточен нечуван резерв от 1.1 млрд. лева, които харчи безотчетно, се казва още в политическия документ. Обърканите и непредсказуеми приказки и действия на ГЕРБ пораждали само съмнения и страх у хората и бизнеса. Работело се на принципа „проба – грешка”, становището на НДСВ. От жълтата централа предупреждават, че опитите да се вдигнат данъците ще доведат до намаляване на доходите на хората, а в бюджета няма да влезнат свежи пари. Подобни идеи пращали фирмите към в сивия сектор, а повишаването на данъчните ставки приличало на удар в стената с 200 км/ч.

НДСВ предупреждават, че правителството води икономиката в погрешна посока, а бизнесът и инвеститорите се плашат. Бившите управляващи съветват ГЕРБ да се насочи към подобряване на бизнес средата, като се намалят лицензионните и разрешителни режими, усъвършенстване на административното обслужване, намаляване на таксите за административни услуги, нормализиране на издължаването на правителството към фирмите. Вместо това обаче се провалят реформите в здравеопазването, пенсиите, МВР, земеделието, екологията и т. н. За ГЕРБ корумпираният съд е виновен за всичко, а за реформиране на съдебната система не трябват само пари, а професионализъм и политическа отговорност, казват още жълтите.

Сегашното правителство поради своята очевидна некомпетентност и финансово икономическа импотентност подготвя отхвърлянето с лека ръка на най-големите либерално икономически постижения за българите, отчитат още от царската партия.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4755 |16.06.2010 НДСВ: ГЕРБ се проваля, да иска вот на доверие . 6| 5104 |09.06.2010 Тр. Трайков раздразнен от недоверието на ЕС за икономическите ни данни . 62| 5658 |23.05.2010 Дянков: Сигурно Чавес информира икономически Първанов . 11| 4357 |24.04.2010 НДСВ: Действията на ГЕРБ са хаотични и неясни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads