Реклама / Ads
26| 4983 |03.10.2010 НОВИНИ

НДСВ: Новият министър е човек на Иван Костов

.
"ГЕРБ зависи от Иван Костов. Това показват последните кадрови промени в Министерския съвет", каза във Варна председателят на НДСВ Христина Xристова и добави, че Стефан Константинов, който е предложен от Бойко Борисов за здравен министър, бил член на ДСБ.
 

Тя не пожела да каже от къде има тези данни, но обясни, че така от ГЕРБ отстъпили управленска територия на бившия десен премиер. Според Христова партията на Бойко Борисов не може да създава свои политики, защото няма кадри и компетентност, а натоварените с тази задача хора - министрите стават лесни жертви на пиар маневрите на министър-председателя. „За година и два месеца имаме седем сменени министри. Тъй като не са кадри на ГЕРБ, те първи изгарят като бушони", смята лидерът на НДСВ.

Другата зависимост на ГЕРБ е към „Атака". Подкрепата на националистическа, антиреформаторска и антиевропейска партия, каквато е „Атака", е най-стабилният гръб на ГЕРБ в парламента, но не и в Европа, подчерта Христова.

Христина Христова определи ГЕРБ и като най-лобистката партия в новата история на България. Примерите за това били многобройни - Закона за земята, Семейния кодекс и имотната мафия, автобусните превози, Закона за нотариусите, опитите за въвеждане на ГМО, стандартът "Стара планина" и др.

За съжаление с вота на недоверие към правителството опозицията прояви непростима слабост, некоординираност и липса на опит. Остави вота на недоверие висящ с месеци, даде възможност за реакция на премиера да смени министъра, към който е насочен вота, коментира Христова. Според нея не се очаква след дискусията да последват сериозни действия за реформиране на здравеопазването. От НДСВ не очакват след дискусията да последват сериозни действия за реформиране на здравеопазването. Според лидера на „жълтите" новият министър също ще се лута шест месеца, така както и неговите двама предшественици.

Във Варна се проведе изнесено заседание на Политическия съвет на НДСВ. На него присъстваха представители на организациите от Варна, Добрич, Шумен и Силистра.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4955 |30.09.2010 М. Димитров: Няма да бъде избран силен министър . 3| 5509 |29.09.2010 Прокуратурата подгони Алма Матер по сигнал на министър . 30| 5434 |29.09.2010 Премиерът прие оставката на министър Борисова . 8| 4962 |29.09.2010 Сините искат нов, решителен здравен министър

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads