Реклама / Ads
15| 5220 |28.11.2009 НОВИНИ

НДСВ разкритикува управляващите на конгреса си

.
Жълтите не спестиха и критики към ГЕРБ за днешното управление. Това се случи на конгреса на жълтата партия. Управленската програма на ГЕРБ според жълтите е слаба. НДСВ ще остане проект на негово величество и макар и без той да е лидер на партията, заяви още пред делегатите Милен Велчев.
 

Политическият съвет на НДСВ подава колективно оставка и поема отговорността за слабото представяне на партията на парламентарните избори. Това каза Милен Велчев – председател на Политическия съвет на НДСВ

Делегатите на НДСВ решиха изборът за председател на партията да се проведе с тайно гласуване. Специален гост на конгреса е лидерът в оставка на НДСВ Симеон Сакскобургготски.

"За никого не е тайна, че ударът, който понесохме на последните парламентарни избори, разклати структурите на партията и постави под заплаха НДСВ”, посочи днес Милен Велчев.

Новият лидер на НДСВ трябва да има ясно изразена позиция, формирана не еднолично, а съгласувана с цялото ново ръководство по всеки един важен за обществото въпрос.
Това каза пред Агенция „Фокус” Марина Дикова, заместник-председател на Политическия съвет на НДСВ по повод извънредния конгрес на партията днес.

Според Дикова от тук нататък работата на новия лидер, както и на новото ръководство е непрекъснатата среща със структурите на НДСВ и подготовка за местните избори през 2011 година.
„На пръв поглед изглежда, че има много време, но не е така. Работата, която трябва да се свърши при хората, е толкова много, че според мен няма да се усети как ще минат тези близо две години”, посочи Дикова.
НДСВ сега разчита предимно на своите представители в местната власт.

„Аз искам да започна именно с тези хора, защото това са хората, които работят на терена. Те всекидневно се срещат със своите избиратели на местно ниво и респективно със симпатизантите и съмишлениците на НДСВ. От тях в голяма степен зависи как ще заздрави редиците си нашата партия и как ще се представи на следващите местни избори. Ако трябва да определя основен приоритет на работата ни след конгреса, това е точно работата ни за това да имаме сериозно участие в конструирането на местната власт в 2011 г”, посочи Дикова.

По думите й, това че Симеон Сакскобургготски реши да се оттегли от лидерския пост в НДСВ е „тъжна емоция”. „Царят е човекът, който основа НДСВ и всички ние сме изключително привързани и лоялни към него. Аз съм убедена, че макар формално той да не участва в ръководните структури на партията, ние няма да бъдем лишени от неговата подкрепа и от неговите съвети”, заяви Марина Дикова.

Сакскобургготски посочи, че вижда бъдещето на партията отлично и заяви, че не би желал да бъде почетен лидер на НДСВ. „Аз мисля, че много по-коректно е връзката да си остане на лоялни взаимоотношения, които ще бъдат с новото ръководство. Връзката не се прекъсва ”, каза лидерът в оставка. Той посочи, че вижда вина за слабото представяне на партията и затова си е подал оставката.
На въпрос, считате ли, че НДСВ трябваше да остане до край в коалицията, Симеон Сакскобургготски отговори „Разбира се. Аз съм последователен човек, знаете, че съм последователен до скука”.

КОНГРЕСЪТ ПРОДЪЛЖАВА!!!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4533 |08.10.2009 Станишев бил балансиран и щял да издържи на конгреса . 23| 4953 |18.07.2009 Станишев остава шеф на БСП, поне до конгреса през октомври . 7| 4683 |09.07.2009 Управляващите се спасяват с постове зад граница . 27| 5072 |20.03.2009 Нямало драми за СДС и ДСБ; драмата била за управляващите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads