Реклама / Ads
8| 7436 |24.04.2008 НОВИНИ

НДСВ се разсмърдя от кухненски интриги

.
Близки и не толкова близки лица до НДСВ през последните дни се опитват да устройват „другарски съд" на шефката на Държавната агенция по туризма Анелия Крушкова. Целта е нейното място.
 

Председателят на парламентарната група на НДСВ Пламен Моллов бил оплетен в мрежите на Поли Карастоянова, изпълнителен директор на Националния борд по туризъм.Това заявиха за Frognews.bg хора от жълтата централа. Тя се опитвала всячески да злепостави шефката на туризма Анелия Крушкова и да злослови срещу нея в централата на царската партия. Царисти били изумени, че съпартийката на скандално провалилия се с „Кремиковци" и ЦСКА Александър Томов по цял ден виси из кабинетите на „Врабча". Поли Карастоянова сплетничи с личната съветничка на Царя Мия Мореро да компрометират пред Симеон Сакскобургготски Анелия Крушкова. Целта на бившата стюардеса е да се уреди с държавен пост в туризма, за да вее поли по чужбина и да се подреди по-близо до кранчето на еврофондовете. В търсенето на политическа подкрепа за амбициите си най-напред Карастоянова се увърта около бившия царски любимец Пламен Панайотов, дори се надява да влезе в неговата листа за парламентарните избори, но Лидия Шулева я отсвирва в трета глуха. През февруари 2006 г. Пламен Панайотов и Николай Свинаров лобират шеф на туризма след оставката на Марио ал Джибури да стане Васил Иванов- Лучано. Карастоянова е в отбора на бившия спортен министър и денонощно заговорничи с него, което довежда до семейни скандали със съпругата на Лучано Стефка, която не отдавна подаде молба за развод и го получи заедно със собствеността върху сладкарниците „Лучано".

poli.jpgПоли Карастоянова е обвинявана нееднократно от представители на туристическия бранш, че „не е забила един пирон в туризма, но иска да бъде фактор в най-проспериращата индустрия в България". Тя е уличена в разбиването на Българската организация за конгресен туризъм, откъдето заради нея напуснаха Христо Друмев, Максим Бехар и шефовете на петзвездните хотели и в разцепването на Националния борд по туризъм, който беше напуснат от Ветко Арабаджиев (Victoria group), Валентин Йосифов ( ТУИ-България) , банкерките и собственички на хотели Петя Славова и Цветелина Бориславова, Стефан Шарлопов ( Sharlopov Hotels), Евгения Банева („Русалка"), Радка Минева (Balkan Holidays), Орлин Попов (Хепи), Милчо Благоев (НИКМИ), Людмил Стойков („Дюни") и др.. Георги Гергов я назначи за кратко на мениджърски пост в Международен панаир - Пловдив, но днес вече не иска и да чува за нея. Пред рекламния бос Красимир Гергов пловдивският бизнесмен споделил, че премиерът Сергей Станишев му казал:" Разкарайте Карастоянова от туризма, защото нанася само вреди". Георги Гергов поискал да се направи финансова ревизия на бюджета на туристическия борд и как той е похарчен от Карастоянова.

В интригите на „Врабча" се е включила и бившата кратковременна министърка на културата и туризма Нина Чилова. Нейният личен съветник Румен Драганов в понеделник предизвика скандал на конференция за средствата от еврофондовете. Той ни в клин ни в ръкав  нападна Анелия Крушкова и заяви, че НДСВ от 7 години командва туризма и това е довело до пълен провал отрасъла. Според запознати, Чилова не се е отказала от идеята да оглави туризма. Тя е бивша „панайотка" и приближена на кръга Герджиков-Касабова.

Ако НДСВ предизвика отново сътресения в туризма, това ще донесе много негативи на царската партия, коментират от бранша. В преддверието сме на труден летен сезон, белязан с отлив на скандинавски туристи, с визови проблеми за руснаците и сърбите, с лош имидж на България, заради скандалите в МВР и парите от еврофондовете, с конкуренцията на Турската ривиера и отлива на български туристи. Дано Царят прояви разум и не се поддава на женските сплетни, от които на „Врабча" се размириса на прегоряла манджа, коментират браншовици. Те смятат, че Анелия Крушкова се справя с предизвикателствата в туризма далеч по-добре от предшественика си Марио ал Джебури и няма никакъв повод да се иска нейната смяна от поста председател на Държавната агенция по туризъм.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6673 |24.04.2008 Ще ядем калпави яйца за Великден . 6| 5337 |24.04.2008 Близнаков сдаде поста на Цонев . 5| 4866 |24.04.2008 Арестуваха фрегатата „Смели" за контрабанда на цигари и пиене . 8| 4962 |24.04.2008 Народното събрание избра новите министри

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads