Реклама / Ads
19| 5290 |17.03.2009 НОВИНИ

НДСВ стартира кампания „За чисти избори”

.
Кампанията на жълтите ще се развива основно в интернет – чрез банери в интернет страници, които ще водят до специално създаден сайт на кампанията www.zachistiizbori.bg.
 

От днес НДСВ стартира кампания „За чисти избори”, това съобщи зам.-председателят на партията Марина Дикова. За кампанията сме отпечатали и 50 хил. флаера, които ще раздаваме в цялата страна, поясни още Марина Дикова. В интернет страницата на кампанията www.zachistiizbori.bg хората ще могат да подкрепят кампанията, да напишат мнението си, както и да подадат сигнал. "Днес на редовното заседание на Централния предизборен щаб ще разгледаме и приемем вътрешни правила според ангажиментите, които сме поели в Обществения договор, който подписахме с Гражданската коалиция за свободен и демократичен избор. Една от точките в тези правила е да създадем Етична комисия, която ще разглежда постъпили сигнали за купуване на гласове. Ако се установи, че членове на НДСВ са организирали кампании за купуване на гласове, те ще бъдат предложени за изключване от партията" - съобщи още  Дикова. "Вчера поехме ангажимент пред Гражданската коалиция да облечем в законова форма и да внесем предложението в предизборните материали задължително да бъде включван текст, че купуването и продаването на гласове е престъпление. Ние вече публикуваме текста в нашите изборни материали" - допълни. Другият ангажимент към гражданската инициатива е да се създаде законова възможност, партия – търговец на гласове да се наказва с глоба от 200 000 лв.

m_dikova_ndsv.jpg  снимки Вяра Йовева

"Няма да се уморим да повтаряме, че купуването на гласове е едно от най-порочните явления в демократична България, категорична беше Дикова. Тя подчерта, че кампанията на НДСВ „За чисти избори” е насочена към всички хора, които имат право да гласуват, защото с пасивността си хората, които не гласуват, дават възможност да се чува гласът на тези, които са изтъргували гласа си. Тази кампания е продължение на нашите усилия срещу купуването на гласове заяви  Марина Дикова и припомни, че още през лятото на миналата година НДСВ излезе с конкретни предложения срещу купуването на гласове. Обсъдихме тези предложения с хората по време на 5-те кръгли маси, които организирахме в цялата страна. Като резултат от срещите ни с хората ние отразихме тези предложения и в изменението и допълнението на Закона за избор на народни представители. Внесохме нашия проект на закона още на 21 ноември 2008 г. и все още той не е разглеждан в пленарната зала, подчерта зам.-председателят на НДСВ Марина Дикова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5210 |12.03.2009 Масирани проверки за неплатени данъци стартира НАП . 12| 5020 |07.03.2009 Месеци преди изборите БСП стартира предизборната си кампания в Кърджали . 21| 5407 |06.03.2009 Бойко Борисов обеща да почисти сметище в столичния квартал Зона Б-5 . 6| 6699 |23.01.2009 Словакия няма да рестартира АЕЦ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads