Реклама / Ads
7| 6013 |15.11.2019 НОВИНИ

Недялко Йорданов пред Фрог: И двамата ми сина са луди глави. Харесва ми, че са на различни позиции

.
Недялко Йорданов
И двамата ми сина са луди глави. На мен ми харесва, че са на различни позиции. Всичко е временно. И това ще мине, но братството ще остане. Това каза пред Фрог нюз поетът Недялко Йроданов.
 

Днес той изненада всички, като съобщи във Фейсбук, че прокуратурата му е повдигнала обвинение за пътен инцидент. Това е станало, обаче след като той публично през социалните мрежи защити сина си Асен Йорданов от „Биволъ“ за репресията към него от страна на разследващите органи. Ето какво обясни той пред екипа ни:

 

 Г-н Йорданов, защо свързвате повдигнатото ви обвинение за участие в ПТП с атаките срещу Асен Йорданов и вашата публично изразена защитна позиция към него?

 

Няма друга логика, защото пет месеца от инцидента  минаха. Всичко беше приключено и ние с бай Калчо станахме приятели. Написах тази статия за Асен и малко след това от свидетел станах обвиняем. Не виждам дуга причинна връзка. Калчо се оказа много симпатичен човек. Той ми е благодарен, че му спасих живота.


 Ако постът ви в защита на Асен във фейсбук, е станал повод разследването срещу вас да бъде възобновено, то съжалявате ли сега за него?

 

Няма как да съжалявам. Аз не съжалявам за нито един ред, който съм написал през живота си. Всичко ми е идвало отвътре. И единият ми син и другият са на показ. Понякога са на различни, даже на противоположни позиции. Това няма значение. Те по кръв са си братя. Когато се е налагало съм защитавал и Недялко от Слави Трифонов /бел.ред. Недялко Недялков от ПИК/. Знаете какви истории имаше там. Написаха едно фалшиво писмо от мое име до него. По същият начин защитавах и Асен. Срещу него беше направен опит да бъде убият. Знаете, че преди време взривиха на Недялко редакцията.


Как се чувствате като родител на двама сина, които защитават напълно противоположни каузи?


И двамата са луди глави. На мен в крайна сметка това ми харесва. Лошото е, че по много въпроси се разминават. Не се опитвам да влияя нито на единия, нито на другия. Всеки има право на мнение. Знаете, че Недялко яростно защитава г-н Иван Гешев. Такова е времето. Мисля, че и двамата са независими. Така съм ги възпитавал.


Но Асен Йорданов, заради позицията си,  е подложен на нечовешка репресия от властта, която Недялко Йорданов пази и възхвалява. Това не ви ли тревожи?

 
Това, че мислят различно, ще мине, защото всичко е временно. Братството остава. Кръвта си остава. Те в много отношения имат допирни точки. Харесва ми, че са на различни позиции. Така трябва да бъде. Всеки трява да си отстоява своята гледна точка. Най-важното е да не зависят от никого.


Интервю на Катя Илиева



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 16068 |15.11.2019 Прокуратурата посегна на поета Недялко Йорданов, за да мъсти за сина му Асен /видео/ . 18| 10133 |15.11.2019 Представляващият ВСС Магдалинчев увърта за заплахата на Гешев към съдия Дишева . 6| 6023 |14.11.2019 Емануил Йорданов: Мечтата ми за добър главен прокурор се отложи със 7 години . 6| 4093 |14.11.2019 С 20 гласа ”за” и 4 ”против” ВСС повторно предложи Гешев за главен прокурор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads