Реклама / Ads
38| 6216 |14.11.2014 НОВИНИ

Нейнски: Българите реабилитираха Живков

.
Недежда Нейнски
Това, което се случва в момента, поставя голямата тема за компромиси. Аз имах предложение да остана и в правителството на Симеон Сакскобургготски и да подпиша договорите с ЕС и НАТО. Но тогава решихме, че ще съм част от една голяма промяна.Така бившият външен министър Надежда Нейнски отговори на въпрос по БНТ дали не е сгрешила като не участва в РБ, защото би могла да е външен министър в кабинета "Борисов 2".
 
Не става въпрос за желание, а за възможности.Успешно ще бъде онова правителство, което извърши реформи.Въпросът възможно ли е това разнородно правителство да сформира мнозинства по важните реформи. Не може да се отрече, че Борисов събра десни, леви и т.н.Може би е продължение на тезата няма ляво, няма дясно, важни са реформите. Но е важно и това да се формират мнозинства, категорична бе тя.

Щом 50 % поддържат Тодор Живков, то това означава че той е реабилитиран.Защо се получи така? Защото не бе извършен прочит на това, което стана през тези 25 години. Тези хора не познават обсатновката, но я одобряват. Те я одобряват по разказ. Но къде е нашият разказ? Традицонната десница управляваше чисто само пет години. Всъщност някой би казал, че вината е и наша, че не можахме да защитим това, което направихме в този период. А нали основите на влизането ни в НАНО и ЕС бе поставено при нашето управление, розсъждава тя за анкетите, които одобриха бай Тошо над 50 на сто и защо се е получило така.

Автентичната десница и кауза са философия. Пожелавам успех на РБ. Най-важното е да се направят реформите. За съжалени според мен РБ няма да постигнат успех. Не може да си бил против тройната коалиция, а сега да управляваш с министри, които са участвали в нея. Същото важи и за Патриотичния фронт. Те поставят силно националистически искания. Какво е това е животно на пет крака или на седем крака, което ще дърпа чергата към себе си. Аз упреквам РБ, че се отказаха от истинската идентичност на десницата, каза още Нейнски.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9876 |01.11.2014 Професор: Българите по света са цели 22 милиона . 4| 5375 |24.10.2014 Вирус точи сметките на българите от банкоматите . 16| 5887 |23.10.2014 Приятелката на Лукарски: Някой иска да закрие Агенцията за българите в чужбина . 6| 4506 |23.10.2014 Държавата да не запълва дупката в КТБ искат 61% от българите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads