Реклама / Ads
78| 7029 |17.12.2012 НОВИНИ

Н. Нейнски: Може и Осама бин Ладен да ме харесва за президент

.
Надежда Нейнски
Марката СДС няма надежда, но идеята не може да бъде унищожена; истината за реформите в България е много ключово да бъде съхранена; хората очакват от мен да съхраня единството, счита синият евродепутат.
 

Когато един вътрешен министър си позволи да фабрикува слухове, това е заплаха за демокрацията, обяви по БТВ евродепутатът от Синята коалиция Надежда Нейнски по повод думите на вицепремиера Цв. Цветанов, че тя е била най-близката връзка с Алексей Петров и началото на абсолютното договаряне между структурите му с тези на Нейнски и Костов. Тя поиска доказателства за думите си. Атаката срещу мен лично и срещу опитите на десницата да се възстанови означава, че това обърква нечий планове, смята тя. За думите на Борис Марков, че Ал. Петров е лобирал Нейнски да бъде издигната за президент тя попита с какъв мандат е провеждал такива разговори Борис Марков. НИС не му бил дал такъв. Аз за такъв разговор и за тайни срещи изтеглих кандидатурата на Пламен Орешарски за кмет на София, напомни тя.

Утре някой може да каже, че Осама бин Ладен ме харесва за президент, значи ли това, че работя с него, попита Нейнски. 

Според нея ГЕРБ овладявал СДС; лидерите на ГЕРБ наричали СДС марка; т.е. такава им била необходима. Нейнски обвини ГЕРБ в липса на демократични практики.

През годините минахме през тежък и сериозен процес на равносметка и за мен и за колегите ми единството е много важно. ГЕРБ сега подменя истината за демократичните реформи в България, смята Нейнски. След като Костов 3 години беше политик на годината, а аз веднъж, като хора от едно и също правителство, значи хората са били на мнение, че този период не е бил най-големият провал в новата българска история. Истината за реформите в България е много ключово да бъде съхранена, обяви тя.

Зависи за кого какво е СДС. Марката СДС няма надежда, но идеята не може да бъде унищожена, тя не е функция на една или няколко личности. При тази идея аз искам да остана, заяви Нейнски.

От Синята коалиция липсва само СДС. "Единство" твърдо остава там; има и други партии. Дали ще влезем в следващото НС зависи от начина, по който ще успеем да структурираме формацията, но аз съм убедена, че този проект има бъдеще. България се намира в много динамичен период, а в такъв трудно се правят прогнози. Най-убедителни обаче са истинските неща, каза тя и се обяви против безпринципните коалиции.

Сигурно съм натрупала много грехове за 20 години; но когато имаш силата да се променяш, е много по-важно, заключи тя. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 11577 |16.12.2012 Без дим може, без здраве – не може! . 13| 5871 |16.12.2012 Такева: Пияната учителка не може да остане без работа . 120| 5514 |12.12.2012 Борисов: Цветанов също може да е премиер . 47| 7864 |03.12.2012 Н. Нейнски: Ще участвам в листи на единна десница!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads