Реклама / Ads
59| 5623 |21.09.2013 НОВИНИ

Н. Нейнски: Реформаторски блок не е реанимация, а реформация

.
Надежда Нейнски
Навремето постъпих правилно, като отзовах Пламен Орешарски за кмет на София. В България всичко е сложно, вкл. и начинът, по който се преражда десницата. Реформаторски блок е експеримент за преформатиране в новите условия на десните идеи, дефинира Надежда Нейнски.
 
Десницата страда от прекалено много спасители през последните години и нямам претенцията да съм такава, заяви по НТВ евродепутатът Надежда Нейнски. Усилието Реформаторски блок обаче наистина си заслужава, той не е реанимация, а реформация, защото иска да направи ревизия на държавата и да предложи ново начало.

В политиката опитът не е недостатък, той не може да бъде пренебрегнат, констатира тя. Приемам с разбиране скептицизма на хората за участието на определи фигури. Сега обаче сме събрани хора с много противоречия и войни помежду си, заяви още тя.

Аз съм писала за теб жестоки неща, защото съм смятала, че СДС има нужда от преосноваване, но впоследствие си казах да не раздавам присъди. Затова сега си говорим очи в очи, каза водещата Люба Кулезич. Да, лесно лепим присъди, в повечето случаи основателни, съгласи се Нейнски и каза, че част от хората се променят.

Очакванията към Реформаторския блок е голямо, но и много крехко, лесно може да вспихне, констатира Нейнски и заяви, че трябва да се дава отговор на всички въпроси колкото и да е трудно. На въпрос коя е мафията тя отговори, че това е обвързаността на държавата с определени икономически кръгове. Като пример за това тя даде тайната среща на Пламен Орешарски с бизнесмен по времето, когато е бил кандидат-кмет на София на СДС. Орешарски тогава беше отзован от Нейнски. Тогава не получих подкрепа за този си ход, призна тя.

Дали е Славчо Христов, Иво Прокопиев, Цветан Василев, Делян Пеевски и много други, за тях има определени подозрение. За да могат тези подозрения да се свалят или потвърдят, трябва те да се защитят пред институциите или тези институции да ги посочат. Мафия в демократичния свят има, но тя се бори с инструменти, констатира тя. В България има достатъчно закони, но няма хора, които да ги прилагат; няма и доверие в институциите, каза Нейнски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5051 |19.09.2013 Нейнски: Приказки по телефон и кафенета не са политика . 33| 5166 |18.09.2013 ГЕРБ обмислят предложение на Реформаторския блок . 72| 5627 |14.09.2013 Радан Кънев: ГЕРБ не може да е гласът на Реформаторския блок . 38| 5777 |12.09.2013 Богомил Бонев нарече Реформаторския блок "жалка панелка"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads