Реклама / Ads

3| 3863 |01.09.2015

Неков отваря първия мобилен офис в България

.
Момчил Неков
На 4 септември от 10:00 ч на площада пред общината в Стара Загора, евродепутатът Момчил Неков ще стартира първия по рода си у нас мобилен офис, който по план ще обиколи цяла България.
Кампанията си поставя няколко цели. Първата е Неков и неговият екип да направят работата на евродепутата по-достъпна за хората чрез тази своеобразна мобилна приемна. Така гражданите ще могат да поставят директно своите въпроси, които искат той да повдигне в ЕП. Втората цел е хората да се запознаят с дейността и инициативите, които младият социалист организира, като например националната кампания „Година на географските означения в България – да защитим българския вкус“.

Екипът на мобилния офис ще бъде полезен на гражданите и с информация, свързана с възможностите, които европейските програми им предоставят. „За мен е много важно да разбера потребностите и проблемите на хората, за да мога да защитя техния интерес по възможно най-добрия начин. След разговорите ми с производителите на череши в Кюстендил, например, разбрах за сериозните загуби в сектора вследствие на руското ембарго и поставих въпроса за компенсации пред еврокомисаря по земеделие“, сподели Момчил Неков. Желанието на евродепутата е да се свърже с неправителствени организации,  работещи в сферата на земеделието, културата, образованието и спорта, с които да си сътрудничи.

Подготовката на проекта за мобилен офис продължи повече от половин година и е опит да се улесни комуникацията между хората и евродепутата. В обществото се знае малко за европарламента и в частност за работата на неговите членове, но всъщност това е единствената институция, през която гражданите могат да влияят върху политическите процеси в ЕС. Това е законодателният орган на съюза и единственият, избиран пряко от европейските граждани.


От 25 септември до 1 ноември мобилният офис временно ще преустанови своята дейност, за да не бъде възприеман като част от предизборната кампания за местните избори.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Фандъкова отваря и резиденция "Лозенец" за разходки 1| 4497 |05.08.2015 . Парламентът в Атина подготвя необходимите проектозакони, за да се получи първият заем към Гърция 0| 4547 |13.07.2015 . Намериха костите на първия наш мъченик Боян Енравота 0| 5297 |25.06.2015 . Отварят две от лентите на АМ „Тракия“ 0| 3907 |21.06.2015

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ