Реклама / Ads
4| 5238 |16.01.2008 НОВИНИ

Немарливи чиновници връщат гора на Симеон два пъти

.
Едни и същи гори са били върнати два пъти на бившия премиер Симеон Сакскобергготски от немарливи чиновници от общинската поземлена комисия в Самоков.
 
4 521 декара гора в района на Самоков са възстановени два пъти - един път на базата на нотариален акт и един път на базата на крепостни актове от началото на ХХ век. Това става ясно от годишния отчет на самоковската прокуртура. Наказателното производство, което е трябвало да установи собствеността на наследниците на Фердинад и Борис ІІІ върху гори и земи в Самоковско е констатирало, че при възстановяването на горите са извършени редица нарушения от общинската поземлена комисия в Самоков. Прокуратурата е установила още, че при връщането на имотите в района не са посочени изрично номерата на парцелите, а са приложени само скици. Въводът във владение също е станал в нарушение, тъй като е бил преди да влезе в сила решението на поземлената комисия в Самоков. От прокуратурата обаче уточняват, че тези нарушения не биха могли да се квалифицират като престъпления по служба, защото са допуснати заради немарливо отношение на длъжностните лица без пряк умисъл.

Други две досъдебни производства са разследвали връщането на имотите на Сакскобургготски във Враня, Ситняково, Царска Бистрица и Саръгьол. И по двете  е установено, че бившият столичен кмет Стефан Софиянски и ексуправителят на Софийска област Олимпи Кътев не са извършили нарушение като са деактували имотите, които са били публична държавна собственост. Това означава, че двамата са изпълнили своите задължения и не са превишили правомощията си, издавайки  заповедите.

Прокурорска проверка е извършена и за връщането на двореца в Баня, Карловско. По нея също е установено, че бившият областен управител на Пловдив Гьока Хаджипетров не е превишил правомощията си като е деактувал въпросния имот.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5786 |26.12.2007 Некадърни чиновници и фирми превърнаха празничното пътуване в ад, полицейски капани в столицата . 10| 5261 |21.12.2007 Симеон Сакскобургготски: НДСВ е кауза за по-добър живот на българите . 3| 4713 |18.12.2007 Симеон стяга партийните редици, поръча на актива да привлича млади хора . 3| 4922 |11.12.2007 Симеон призова депутатите си да не се карат с бившите си колеги

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads