Реклама / Ads
0| 5308 |10.07.2015 НОВИНИ

Немски депутат опроверга Светлин Танчев от БДЦ за нападките му към Христо Иванов

.
Светлин Танчев
Немският депутат и заместник-председател на Комисията по въпросите на Европейския съюз Ахим Бархман категорично опроверга народния представител от БДЦ Светлин Танчев, който заформи интрига срещу правосъдния министър Христо Иванов.
 

Преди дни Танчев обяви пред медиите, че на обяд с депутати от Бундестага, Иванов настоявал членството на България в Шенген да се обвърже с одобряването на съдебната реформа.

 

В официално писмо, получено и в немското посолство у нас, и в министерството на правосъдието, Ахим Бархман заявява: "Министърът на правосъдието Христо Иванов под никаква форма не е отправял към мен молба, да не се допуска влизането на България в Шенген , докато не бъде осъществена съдебната реформа.Това не е вярно."

 

Нататък германският депутат казва още: "Невярно е, че съм информирал депутата Светлин Танчев по време на разговора с българските депутати – членове на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове, че министър Иванов ме е молил споразумението за Шенген да бъде приложено напълно за България, когато получи зелена светлина за своята съдебна реформа. Това може да бъде потвърдено и от други лица. Следователно изказванията на господин депутата и председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на Европейските фондове Светлин Танчев не са верни и по никакъв начин няма да бъдат потвърдени от мен."

 

В писмото Ахим Бархман казва, че Германия подкрепя съдебната реформа на българското правителство. "От години Европейската комисия предупреждава чрез своите доклади по Механизма за сътрудничество и оценка за необходимостта от провеждане на реформа. Реформите в областта на правосъдието по наше виждане са от съществено значение за ефективно противодействие на системите на организираната престъпност и корупцията. Аз останах с впечатлението, че министърът на правосъдието Христо Иванов е една от движещите сили при осъществяването на реформата. Поради това аз подкрепям неговия ангажиращ подход за постигане на възможно най-широк консенсус в България", заявява още депутатът от Бундестага.

 

В заключение той моли за коригиране на "представената информация по отношение на засегнатите лица пред обществеността и пред съответните институции".

 

Вчера в профила си във Фейсбук премиерът Бойко Борисов също защити правосъдния министър като поясни, че е разговарял с хора, присъствали на официалния обяд и всички са отрекли Иванов да е обвързвал съдебната реформа с членството на страната ни в Шенген.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4686 |09.07.2015 Депутатите защитиха БГ производителите . 0| 4770 |09.07.2015 Депутатите изслушват кандидатите за шеф на БНБ . 0| 4495 |08.07.2015 Депутати от БСП с приемни в четири области . 0| 5349 |06.07.2015 Осем депутати на ГЕРБ мераклии за кметове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads