Реклама / Ads
4| 4944 |02.12.2014 НОВИНИ

Ненчев: Може и да уволня шефа на Военното разузнаване

.
Николай Ненчев
Не бих казал, че правителството е тревожно. РБ пръв каза истината за този проект и нещата се развиха по начина, по който и ние ги очаквахме, каза по БТВ министърът на отбраната Н. Ненчев.
 
По темата за зам.-министър Орхан Исмаилов Ненчев каза, че няма основателен аргумент да го оттегли. В дух на разбирателство той разговарял със Симеонов и Каракачанов. Неистина се оказало, че О. Исмаилов е бил член на протурска партия. той бил член на Комисията за защита на информацията, бил и зам.-председател на Комисията по досиетата. Ако имало някаква информация, още тогава това щяло да излезе.

Не съм склонен да водя несериозни разговори за оттегляне на Исмаилов срещу това на Сл. Бинев като шеф на Комисията по медии и култура.

Разговорите с ПФ продължават, ПФ има нужда от малко време, за да вземе своето решение и тогава и ние ще обмислим своето поведение, обясни Ненчев, който се позванал с К. Каракачанов от 20 години, а от В. Симеонов бил приятно изненадан от гл. т. на проатлантическата му позиция.

На всички очевидно ни е дошло до гуша, но носим голяма отговорност за България, народа, за кризата, за зимата - това не е емоция, а вземане на ясни и точни решения, каза Ненчев по повод думите на Борисов, че му е дошло до гуша. Важно е да разчитаме един на друг, добави той.

За готовността му да предостави досиетата на Военното разузнаване на Комисията по досиетата той каза, че въпросът стои другояче - Все едно да го попитат дали възнамерява да изпълни конституционните си задължения. Не мога да оспоря акт или закон на НС, приет с голямо мнозинство, защото вярвам в парламентаризма, аргументира се министърът.

За бюджета на военните Ненчев каза, че това е много сериозната тема. Реагирах остро на орязването на бюджета, както направи и вътрешният министър. Непосредствено след това премиерът отишъл при тях двамата и казал, че ги разбира, но попитал от кого да вземе. Бюджетът е свързан с отговорности пред международните ни партньори, каза още той. Утре щял да се види с цялата Комисия в НС, а с Владислав Горанов снощи пил по чаша вино и разговарял неформално. Искам да успокоя хората, свързани с БА и да ги уверя, че техният министър ще бъде на тяхна страна, заключи Ненчев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4248 |01.12.2014 Бабикян: Казусът "Слави Бинев" може да разклати властта . 26| 4956 |01.12.2014 Митов: Русия не може без Украйна . 0| 5516 |28.11.2014 Кънев цитира влизък: Всеки идиот може да манупулира разпределението на делата в съда . 5| 4745 |26.11.2014 Ненчев: В МО няма искане за разполагане на танкови бази у нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads