Реклама / Ads
3| 4254 |05.11.2015 НОВИНИ

Ненчев: Военните, подкрепили полицаите, ще бъдат наказани

.
Николай Ненчев
Военните, подкрепили полицаите, ще бъдат наказвани съобразно закона. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев пред журналисти.
 

Той отрече към него да са постъпвали искания за напускане. Отбеляза, че първоначално напрежението е било свързано с това, че се отнемат т. нар. 20 заплати при пенсиониране. Премиерът вече направи изявление, че това няма да се случи, така че има относително спокойствие при нас, коментира Ненчев.

 

Министърът посочи, че на няколко пъти е призовал военните с намерение да напуснат да преосмислят решението си. Той каза, че непрекъснато е във връзка с военните, с командирите, напомни и за свикания от него вчера Съвет по отбрана, на който са присъствали военните ръководители, които по думите му са подкрепили призива на министъра да се търси максимално въздържане и да не се проявява емоция. Ненчев отново благодари на военнослужещите за това, че са проявили мъдрост, спокойствие и уравновесеност и са направили всичко възможно да повдигнат авторитета на армията с тези свои действия, съобщи Новини. бг.  

 

Попитан означава ли това, че подкрепя действията на недоволните военни, излезли в Пловдивско, Карловско, Ненчев отговори, че не може да подкрепи подобни действия и отбеляза, че по силата на закона българските военнослужещи нямат право на стачка. На въпрос за информация, че тази вечер военни, които се организират във Фейсбук, ще подкрепят протести в големи градове, министърът каза, че днес е имал среща с началника на отбраната и с неговия заместник, които са от ВМС и ВВС, и те са го уверили, че това са само инцидентни случаи.

 

Попитан дали ще има наказания, ако все пак военнослужещи излязат тази вечер, Николай Ненчев потвърди и уточни, че те ще са съобразно закона, включително и дисциплинарни. На въпрос за информацията, че ВВС са решили да не осъществяват тренировъчни полети, министърът на отбраната каза, че това е превантивна мярка предвид вероятното недобро психологическо състояние след информацията, засягаща социалните придобивки.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4502 |04.11.2015 Ненчев: Няма защо да се харчат пари, ако нямаме хора . 5| 4251 |29.10.2015 Ненчев: Получих пълни гаранции от Полша за ремонта на МиГ-овете . 3| 4192 |18.10.2015 Ненчев: При необходимост ще бъдат включени още военни на границата . 1| 4487 |14.10.2015 Ненчев: Има 1200 свободни места в армията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads