Реклама / Ads
10| 5677 |12.10.2013 НОВИНИ

Р. Ненков: Делото за лустрация в медиите беше предизвестено

.
Съдия Румен Ненков Източник: Булфото
Няма да коментирам делото „Пеевски”, аз нямам и лични взаимоотношения с него. Нямам право да го критикувам, каквото съм имал да казвам, съм го направил в мотивите на тези 5-ма съдии, които се оказахме малцинство.
 

Това коментира конституционният съдия Румен Ненков в студиото „На светло” по Нова телевизия. Конституционният съд не се състои от 12 богоизбрани членове. Не трябва да има взети решени на тъмно, каза Ненков. За да се създаде нещо в България, трябва да има жега. Тогава или нещата се развалят съвсем, или се подобряват, смята съдията.

Още в първия момент, когато ме определиха за докладчик по делото, нямах повод да се откажа, нямам конфликт на интереси. Това дело ми докарва само негативи, аз не получавам никаква материална облага. Докладчикът има само един глас в КС и въобще не решава той делото. Но е много удобно да се изопачава, че докладчикът е заинтересован, защото синът му е депутат от ГЕРБ, коментира Ненков.

Той призна още, че е бил член на БКП, но това по никакъв начин не е повлияло на по-нататъшното му професионално развитие. Ненков не приема анонимните коментари в нета под публикации с негови изявления, които го винят, че дължи кариерата си на партийни протекции.

Това са огромни лъжи, аз дори съм неудобен за партиите и това сочат моите решения още от времето на Жан Виденов, категоричен е Ненков, който, заедно с още четирима колеги, отсъди против това Пееввски да се върне на депутатската скамейка.

Делото за лустрацията за директорски постове в медиите, беше с предизвестен край, коментира Ненков.

Още в понеделник Ненков ще предложи 7-8 точки за поправка в правилника, която да даде възможност решенията да се вземат от 12 независими съдии, а не да са резултат на нечие лобиране.

Нещастен съм, че след 1990 година нещата в съдебната система не се случиха както трябва у нас. Нека моите критици погледнат делата ми като наказателен съдия и ми посочат има ли дело, по което да съм бил в услуга на политически или икономически кръгове и да не съм спазил закона, каза Ненков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5877 |11.10.2013 Сарафов за делото "Цветанов": Отводът беше основателен . 61| 7507 |10.10.2013 Съдия Ангелова по делото срещу Цветанов си направи отвод . 6| 6009 |07.10.2013 Адвокат Менков: Делото срещу Цветанов не е засекретено . 7| 5437 |07.10.2013 Отложиха делото срещу Кокинов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads