Реклама / Ads
1| 4811 |04.10.2014 НОВИНИ

М. Ненков: Няма анестезия за такава болка - само времето

.
Мирослав Ненков
Ако има направени компромиси при проверките в „Миджур", зад тях стоят живи хора с имена и биографии. Това заяви служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков в предаването „Тази събота" по b TV. Според него, ако нещата се потулят с времето, значи не ни е голям шансът да станем „бяла държава".
 

Според Мирослав Ненков с такава безмерна сила на взрива, хората дори не са разбрали какво се е случило. Именно здравният министър Мирослав Ненков и социалният министър Йордан Христосков са се срещнали с близките и са им съобщили, че не е останало „нищо живо".  „Няма анестезия за такава болка - само времето", категоричен е той.

 

По думите му, не знаем каква е логиката на разсъждение на тези, които са проверявали собствениците и управителите на фирмата. Ненков смята, че може би се касае за мънички грешки и компромиси, които са се натрупали и са довели до инцидента. От тази гигантска трагедия трябва да бъдат извлечени изводи, а не просто да обявим  ден на траур, смята той.

 

Според Ненков проверяващите са хората, както и техните началници, които трябва да отговорят защо при  четирите нарушения, които са констатирали, фабриката не е затворена. Все пак той не изключи и възможността да не са били от такова естество, че да се налага затварянето на завода.

 

Здравният министър коментира и проблема с издаването на смъртните актове, а оттам и социалните пенсии за близките на загиналите. Ненков се надява правосъдното и социалното министерство да измислят начин.  По думите му, ситуацията е извънредна, защото хората не са изчезнали например в морето, те са дематериализирани. „Топката е в полето на служебното правителство да измислим начин", смята Ненков.

 

За финал, той призова утре гражданите да упражнят правото си на вот. Да стоиш вкъщи и да плюеш, вместо да отидеш и да гласуваш, е криене в миша дупка, според служебния здравен министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4609 |03.10.2014 Кметът на Чупрене: Няма останки, няма смъртни актове . 5| 5054 |03.10.2014 Ген. Войнов: Нямаме държава! . 0| 4297 |02.10.2014 Кр. Георгиева: Кризата няма да продължи вечно . 0| 4326 |02.10.2014 Гл. секретар: Няма признаци за живот, цехът е изпепелен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads