Реклама / Ads
0| 9420 |24.04.2016 НОВИНИ

Д-р Ненков: Тежко ни, ако Борисов не е подведен за фонда за деца

.
Д-р Мирослав Ненков
Тъжно ми е, защото това беше абсолютно излишна демонстрация на сила, каза бившият министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков по повод шумните арести във Фонда за лечение на деца в чужбина в сряда.
 
Възстанових на поста Павел Александров (бившия директор на Фонда, който също бе задържан при акцията - б.р.), защото с назначената от бившия здравен министър Таня Андреева госпожа нещата не вървяха добре. Познавам Александров от първия си мандат като зам.-министър. Човекът е готин и организиран. Ако следите цялата тази гадост, неправителствените организации, които по принцип са критични, го хвалят, каза още д-р Ненков  пред Нова телевизия.

Когато чух за ареста, първо си помислих какво ли са направили задържаните от фонда. Като мина тази срамна пресконференция на прокуратурата, на мен ми се дорева, каза бившият здравен министър. По думите му, обвиненията срещу служителите на Фонда са неясни. Не разбирам от полицейска работа, но предполагам, че тежко въоръжени полицаи се изпращат, когато се очаква яростна съпротива. А всичките тези хора би могъл да ги задържи кварталния отговорник – те няма къде да отидат. Това е като да застреляш муха с оръдие – страшно е ефектно и е абсолютно безсмислено. Акцията е измислена от някой страшно прост човек, който сигурно е сменял маслата в гаража на милицията по времето на комунизма. Абсолютно долнопробно е замислено да ги обвинят, че крадат пари от болни деца, тъй като очаквано хората ще реагират крайно негативно, заяви д-р Ненков.

Това е брутална атака срещу една добре работеща структура. Въпросът е кой може да има сметка от тази гадост. Не може това да са здравният министър и премиерът, защото това е автогол за тях. С тази акция допълнително се доразбива вярата на обществото ни в здравеопазването. Това е долнопробен пиар. Искрено се надявам премиерът и здравният министър да са подведени от някой глупак – защото, ако не са – тежко ни и горко, каза още д-р Мирослав Ненков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4675 |22.04.2016 Бойко Борисов се обяви против задължителното гласуване . 0| 5151 |22.04.2016 Борисов надделя за Коцева, депутатката от ГЕРБ хвърли оставка . 0| 5338 |22.04.2016 Нова интрига Борисов-Цветанов заради депутатка . 0| 4718 |22.04.2016 Борисов поиска оставката на депутатка от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads