Реклама / Ads
1| 4669 |11.10.2014 НОВИНИ

М. Ненков: Взети са мерки срещу ебола

.
Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков
Не можем да седим с г-н Ангел Кунчев на летището и да чакаме еболата да дойде. Ако дойде, дойде. Подготвени сме да реагираме. Ние тичаме след болестта. Не може да я изпреварим и да я спрем.
 
Това коментира Мирослав Ненков, министър на здравеопазването в служебния кабинет, пред Нова телевизия. Много е далече еболата. Къде е Западна Африка? Завъртяха се някакви случаи, за Македония още не се знае. Може да е ебола, може да не е. Очакваме решението на македонските власти.

„Нашият национален здравен инспектор д-р Кунчев е компетентен човек. Епидемиолозите по места са също „в бойна готовност“, да го кажем по армейски. ВМА е готова да поеме заразени, а фирмите-доставчици са в готовност да ни доставят защитни облекла. Във Военна болница се чака носилка, която е за изолация на точно такива пациенти“, поясни министърът.

Термокамери на летищата в София, Варна и Бургас мерят температурата на всеки пристигащ пътник. Ако температурата му е по-висока от 37,2 градуса, той се отделя от потока, взима му се кръв и като излезе резултатът се пуска да тръгне. Нека нашите граждани да знаят, че ако се наложи изолация или специфично изследване – нека не се съпротивляват. Това е в техен интерес и в интерес на близките им“, посочи здравният министър.

„Наболелият проблем според здравния министър са ваксините. Мотивите на моя юридически екип са абсолютно железни. Много е важно това договаряне, това е официална обществена процедура. Разбира се, че ще има говорене за лобизъм. Помните ли случая с д-р Нанев, когото развеждаха като за цирк през съдилищата. Д-р Нанев е изцяло оправдан и работи в момента във Франция. Въпросът за ваксините аз го приемам в личен план. Когато се договорим за ваксините, ще изляза и ще кажа – решихме въпроса или никой не ни дава разрешение за ваксините“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 32| 5258 |04.10.2014 Путин взе мерки срещу присъствието на НАТО в Източна Европа . 1| 4812 |04.10.2014 М. Ненков: Няма анестезия за такава болка - само времето . 7| 4930 |29.09.2014 А. Ненков: Загубихме път и посока, нямаме право на грешка . 5| 5525 |28.09.2014 М. Ненков: Здравното министерство има нужда от 40 млн. лв. до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads