Реклама / Ads
7| 4950 |29.09.2014 НОВИНИ

А. Ненков: Загубихме път и посока, нямаме право на грешка

.
Александър Ненков - вторият отляво надясно
В последната година и половина загубихме път и посока, загубихме и много пари по европейски програми. Нямаме право на грешка. Това заяви водачът на листата на ПП ГЕРБ за 23 МИР Александър Ненков на среща с медиците от 13 ДКЦ в столицата. Ненков и кандидатите за народни представители от ПП ГЕРБ за 23 МИР Емануела Спасова и д-р Веселин Милев запознаха лекарите с акценти от управленската програма на ПП ГЕРБ в сектор „Здравеопазване“.
 

Александър Ненков подчерта, че в системата на здравеопазването проблемите са много, както във всяка една сфера в момента. „След 5 октомври много неща ще трябва да бъдат променени. Ключовата дума е реформа, но за да се случи тя ще ни трябва едно стабилно правителство. Когато има политическа криза, когато нямаш подкрепа от обществото и от парламента, много трудно можеш да правиш каквито и да е промени“, поясни Ненков. По думите му, е много лош знак да се състави правителство с ограничен хоризонт на действие. Според него следващото правителство трябва да изкара пълен мандат, защото промените, които сме трябва да бъдат извършени, са дългосрочни.

 

Водачът на листата в 23-ти МИР даде пример със столицата София и това, което се случва с града в последните години при управлението на ГЕРБ. „Изгради се нова инфраструктура, пътища, построиха се детски градини и училища и това бе плод на дългогодишен труд. Това, което започна Бойко Борисов като кмет на столицата, бе продължено от сегашния градоначалник Йорданка Фандъкова, и днес вече има видими резултати от работата им. Затова трябва приемственост и политическа и финансова стабилност“, каза още Ненков.

 Участващите в дискусията бяха единодушни, че един от най-големите проблеми в  здравеопазването е източването на финансови средства от системата. „Колкото и пари да се отделят от държавния бюджет за здравеопазване, без реформа, те отиват в една бездънна яма“, категоричен беше Александър Ненков.

 

Кандидатът за народен представител от 23 МИР д-р Веселин Милев запозна медиците от 13 ДКЦ с основните приоритети на ГЕРБ в сектор „Здравеопазване“. По думите му, акцент ще бъде поставен върху това държавните средства да отиват в държавните лечебни заведения. Милев посочи и основните акценти в програмата наПП ГЕРБ - доболничната помощ и профилактиката,  регионалните здравни карти, за да има адекватен равен брой лечебни заведения в страната.

 

„Не ме е срам да ви погледна в очите, защото за една година тази поликлиника е променила изцяло облика си. Обещахме нова фасада и вече я имате, както и модерна апаратура. Резултатът е факт, благодарение на съвместните усилия на директора на 13 ДКЦ и районния кмет Любомир Дреков“, заяви кандидатът за народен представител от ПП ГЕРБ за 23 МИР Емануела Спасова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5578 |28.09.2014 М. Ненков: Здравното министерство има нужда от 40 млн. лв. до края на годината . 3| 4350 |27.08.2014 М. Ненков: Още днес бих спрял отварянето на нови болници . 12| 6590 |23.08.2014 Министър Ненков: Увеличаване на здравната вноска е спасение за здравеопазването . 6| 5380 |08.08.2014 М. Ненков: Инфарктът не пита ти кой си и кого харесваш

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads