Реклама / Ads
27| 8113 |08.02.2013 НОВИНИ

Нешка Робева и спукано ребро отложиха делото „Октопод”

.
Нешка Робева
Продължават успешните опити за протакане на знаковто дело "Октопод" срещу организираната престъпност. Софийски градски съд този път отложи днешното заседание в процеса срещу Алексей Петров, Антон Петров, Кирил Топалов, Марчело Джотолов, Янко Попов и Цеко Йорданов за 6 март.
 
Мотивът за решението на съда е отсъствието на подсъдимия Цеко Йорданов, който, според адвокатите, спукал ребро при падане. Той е приложил към съда медицински удостоверения и заявление, че не може да се яви на заседанията на Софийския градски съд (СГС) по делото до края на февруари. СГС ще разглежда отново делото „Октопод” след близо месец.

 

Призованата за изслушване като свидетел по делото Нешка Робева също не се яви на днешното заседание на СГС, защото била заета. Тя трябваше да обясни пред магистратите как и защо е давала пари на заем с лихва и защо след това е използвала Трактора, за да си връща заеми. Очакваше се също да разкаже къде е изчезнала колекция от скъпи картини, които са прибрани от мутри вместо забавен дълг към нея.

Не се появи в залата и друга свидетелка – Спаска Рашкова. Тя решила, че е достатъчно да каже по телефона, че също е заета и не можа да дойде в Съдебната палата.

За заетостта на двете свидетелки не са представени никакви документи.

От своя страна обвинението не поиска на Цеко Йорданов да се направи поне експертиза, за да се види дали наистина има проблем с реброто.

Обвиняемите и защита правят каквото си искат и пускат съда и обвинението по пързалката. Никой не се съпротивлява, нито проверява причините за отсъствия на свидетели, нито експертизите на всевъзможните забовявания на обвиняемите. Правят каквото си искат, без да бъдат санкционирани и краят на делото не се вижда, коменитраха наблюдатели на уж знаковия съдебен процес, с който ГЕРБ толкова се гордее.

В същото време един от основните свидетели призна пред наш репортер, че от известно време е следен навсякъде от хора на обвиняемите. Дори когато пътува с автомобил зад него се лепва кола, която дори не се крие и го следва. Това е психически тормоз, казах в МВР за случващото се, но реакция няма, обобщи свидетелят.

Подсъдимите по делото „Октопод” са обвинени за образуване или ръководене на организирана престъпна група, както и за участие в ръководството на такава група, която чрез използване на сила или внушаване на страх включва сделки или извлича облаги.

В съда се появи главният обвиняем Алексей Петров, който очевидно бе в цветущо здраве и добро настроение. Трактора обаче отказа да коментира стрелбата срещу Баретата, защото го питали като "дежурния виновен", а не като експерт. Той се изнерви от въпросте на журналистите и си тръгна, защото трбявало да се лекува в болница.  

Така и не стана ясно в коя болница се лекува Петров.

Както Фрог нюз писа преди седмица Трактора най-редовно посещава сауната, басейна и фитнеса на Правителствена болница. Там той води сладки разговори по текущи политически теми с политици и баровци, на които обяснява как стоят нещата и как ще се развият до изборите. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 12507 |26.01.2013 Нешка Робева шокира със скандални тайни за Бианка Панова . 61| 15693 |13.01.2013 Бианка Панова: Нешка не стигна до сърцата ни! . 59| 7928 |22.08.2012 Н. Робева: Какво иска Дянков, да пълним болниците с наркомани ли? . 3| 5321 |21.10.2009 Нешка Робева катастрофира

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads