Реклама / Ads
26| 17755 |22.10.2019 ГЛАСЪТ

Нещо не е наред с дебатите за София, всички пазят Фандъкова като рохко яйце

.
Май ще отлита нанякъде... Източник: БГНЕС
Дебат за София по бТВ. Водещият Хекимян внимава да не стане като в „Референдум“ по БНТ, защото Джамбазки от ВМРО май само за това бе отишъл. Другите бяха примерни и доста припряни.
 

Всички обещават готини неща. Край на презастрояването. Чист въздух. Редовен и комфортен транспорт. Че и безплатен. Никакви задръствания. Контрол на ремонтите, ама строг. Прозрачност на обществените поръчки. Борба с корупцията. Нови детски градини и ясли. Дори околовръстното щели да завършат… някой ден…

 

Яки предизборни дъвки.

 

Никой от кандидатите, ама ни-кой не попита Фандъкова: А, бе, жено, 12 години твоята партия ръководи София, 10 от тях ти си кмет. Защо не направи нищо от това, което сега обещаваш? Единствен младият Борис Бонев от „Спаси София“ я попита, кога ще изпълни обещанията си от 2011 година? Фандъкова измърмори нещо, от което стана ясно, че е много трудно да ръководиш голяма община.

Като ти е трудно – отивай си вкъщи и давай частни уроци по руски език.





И друга наглост, която Фандъкова пробутва от години: хвали се с неща, които са нейно задължение и работа. На всичкото отгоре не се справя, а ние плащаме хубави заплати на нея и екипа й. Гробарят и той си върши работата, но не се хвали, че е изкопал гроб два на един метър, нали?  

 

В тази връзка Фандъкова да се хвали по-умерено с метрото, щото се излага. Метрото в Лондон е построена през 1863 г., а влаковете са минали под река Темза две години преди Априлското въстание... Те какво да кажат?  

 

Дори в  Пхенян, столицата на Северна Корея, метрото е открито през 1973 г. Гледаме им номера на фанелката, дето се вика…

 

Или за ремонтите… В Белград годишно се ремонтират три пъти повече улици отколкото в София. Сръбската столица е колкото нашата.  

Да не говорим за качеството. Няма и 400 км дотам, да се качи в лимузината и шофьорът да я закара да види.

 

София е сред 14-те зони с най-силно замърсен въздух в Европа, сочат данните на Дирекция "Околна среда" на Европейската комисия (ЕК) за 2018 г. Това не се променя от години. Според организацията Health and Environment Alliance (HEAL) - Брюксел, в София децата дишат мръсен въздух дори в класните стаи.






А щом стане дума за корупция Фандъкова подскача като ужилена: Дайте документи и доказателства, - вика. Това наистина е нахално, защото нито гражданите, нито опонентите й имат достъп до съответната документация. И все пак не е тайна как фирми, близки до Пеевски спечелиха строителството на Северната тангента, въпреки, че търгът бе спечелен от италиански консорциум. Фандъкова що се прави на ударена. Както и за още три-четири фирми, абонирани за скъпите ремонти в столицата. Намирането на доказателства е работа на прокуратурата, ДАНС, МВР и други институции. Те обаче се управляват от хора, свързани и зависими от ГЕРБ. Което си е „политически“ чадър над Фандъкова и общината.

 

Натрапва се и подличката хитрост в дебатите и представянето на кандидат-кметовете за столицата, на Фандъкова да й дават думата винаги последна. По този начин тя отричаше всичко казано и доказано от конкуренцията.

 

Трябва управлението да се смени. Трябва също да се извършат проверки и ревизии, а резултатите да се обявят публично. Това е най-големият страх не само на Фандъкова, но и на цялата й партия.

Време е столичани да оправдаят страховете им.  

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 14872 |18.10.2019 Хитлерюгенд на стадиона са част от нещо много зловещо; има проблем с обкръжението на Борисов . 46| 22053 |14.10.2019 София пада! След Будапеща, Истанбул и Москва - тя е наред . 18| 17607 |31.07.2019 Дуетът Петров&Пик - нещо наистина гнило . 40| 21279 |03.06.2019 Затворете ”онова нещо” от ГЕРБ в оловен ковчег!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads