Реклама / Ads
32| 11763 |02.05.2012 НОВИНИ

Невероятно! Донка Митева: Мястото на Алексей Петров е в затвора!

.
Донка Митева Източник: "Труд"
Невероятен обрат в процеса срещу „Октопода”. Една от свидетелките, Донка Митева, която бе считана за близка до Алексей Петров, заяви днес в съда, че е била притискана да лъжесвидетелства. Алексей Петров е рекетьор. Останалите подсъдими в процеса също са негови жертви, заяви пред утихналата зала Митева.
 
„Колко животи още трябва да съсипе Петров, за да задоволи алчността си?! Мястото му не е на бул. „Цар Борис Трети”, а в затвора!” – отсече тя. Муха да беше бръмнала в този момент, щеше да се чуе. Всички присъстващи бяха онемели от нечувания обрат в делото. Самият Алексей Петров и неговата защита гледаха и невярваха, че всичко това се случва, при това от техен уж сигурен човек.

 

"Замъка на Алексей Петров" на бул. "Цар Борис Трети"

На едно от предишните заседания на съда по делото „Октопод” Митова свидетелства и показанията й се възприеха от наблюдателите като защита на бившия шеф в ДАНС. Тогава, преди да се изправи пред съда, тя няколко часа разговаря в коридора на Съдебната палата с друг свидетел – бившият политик Димитър Луджев. Той също бе сред тези, които възпяваха Петров като герой.

 

Състав на Софийски градски съд продължи на 2 май с разпитите на свидетели по делото срещу Алексей Петров и други обвиняеми. Донка Митева се явява по собствено искане, за да допълни показанията си от предишен разпит. Митева свидетелства преди другите, въпреки че всички очакваха разпита на защитения свидетел Пламен Устинов.

 

В края на януари 2012 г. Донка Митева се включи в учредяването на гражданско движение в подкрепа на Алексей Петров. Правозащитната организация щяла работи под мотото: „Истината за Алексей Петров", се казва в съобщение до медиите.
В инициативният комитет се включиха още доц. Дария Крачунова и Иванка Славчева.

Доц. Крачунова била упълномощена от група студенти, на които Трактора, който също е доцент, е преподавател. Те трите били възмутени от случващото се с кандидатът за президент Петров и настоявали да бъде защитен.
Донка Митева пък била излъчена от над 100 човека, настояващи да дадат показания като свидетели по делото “Октопод”, но им се отказвало. Зад отказа май стояла държавната машина на ГЕРБ.

В сградата на бул. „Цар Борис Трети” се намира подобната на замък сграда, в която се помещават офиси на несвързаното, но близко до сърцето на Ал. Петров АД „Лев инс”.

 

В съдебната зала Митева заяви още, че е готова да дари този имот на държавата. Според специалисти пазарната стойност на „замъка на Алексей Петров”, както е известна сградата, е над 1 млн евро.

 

Според свидетели по делото „Октопод” Петров е заграбил имота с измама в средата на 90-те години на м.в. Строежът му е започнат от Роза Георгиева, световноизвестна българка пилот. Донка Митева е нейна сестра. Пръв за далаверата разшумя бизнесменът Маргарит Тодоров, също свидетел.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8585 |02.05.2012 Грешка на пилота свалила МиГ-29 . 3| 5846 |02.05.2012 Звуков файл тества свидетелите по делото “Октопод” . 25| 8820 |02.05.2012 Кръвоизлив погуби жената на Мишо Бирата . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads