Реклама / Ads
7| 6155 |25.06.2014 НОВИНИ

Невероятно! Bg магистрат с висок пост в Европа

.
За първи път роден магистрат бе избран на висок пост в Европейската мрежа на съдебните съвети (ЕМСС). Председателстващият Висшия съдебен съвет Соня Найденова стана член на Изпълнителния борд на ЕМСС с мандат от две години.
 

Тя е първият български магистрат избран на такъв висок пост в рамките на Мрежата. Найденова бе номинирана от ВСС като кандидат заради опита си в сътрудничеството с Европейската мрежа и личното си участие в проектния екип "Независимост и отчетност", пише "Стандарт".

Изпълнителният борд е една от най-влиятелните организации в Европа. Състои се от седем от съдебните съвети, членуващи в Европейската мрежа на съдебните съвети. Това е международна организация с идеална цел, която е създадена и действа по силата на белгийското законодателство, със седалище в Брюксел.

Нейни цели са подобряване на сътрудничеството и доброто познаване на съдебните съвети, както на държавите от Европейския съюз, така и на страните кандидат-членки. Решенията, които се вземат от ЕМСС, не влияят върху автономността и компетенциите на членуващите в нея държави.

В момента ВСС участва със свои представители в три проектни екипа. Представляващият ВСС Соня Найденова заедно с Елга Цонева - председател на Административен съд-Русе, и Христина Тодорова - директор на дирекция "Международна дейност" на ВСС, работят по проекти за изработване на критерии за оценка на независимостта и отчетността на съдебната власт, определянето на стандарти за разпределение на делата и разработване на наръчник на ЕМСС.

Изборът на Найденова за член на борда до голяма степен е заради проявената активност, професионализъм и ангажираност на българските магистрати към дейността на ЕМСС.

Соня Николова Найденова е родена на 16.07.1969 г. в Асеновград. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент Охридски" през 1993 г. с общ успех от курса на следване "Отличен 5,76" и успех от държавния изпит "Отличен 6,00". Владее английски и руски език. До избора й във ВСС е работила последователно като младши съдия в Софийски градски съд, съдия в Софийски районен съд и съдия в Софийски градски съд. Избрана е за представляваща ВСС на 3 октомври 20
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5828 |17.06.2014 БНБ: КТБ е с висока ликвидност, функционира нормално . 81| 8595 |12.06.2014 Местан, много рязък: Цинично, нечистоплътно е да се иска задължителен вот заради по-висока представителност . 58| 7025 |05.06.2014 Борисов поиска закон за пожизнен пост на Станишев-висок и царствен . 47| 5412 |25.05.2014 Бареков: Стига високопарни фрази и приказки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads