Реклама / Ads
27| 5614 |05.12.2020 НОВИНИ

Ден 150 на протеста: Тикви отново полетяха към Министерския съвет /видео/

.
Източник: БГНЕС
Стотици се събраха в пространството между Министерския съвет и президентството, за да отбележат 150-ия ден от началото на протестите с искане на оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Блокади на възлови булеварди в София, шествия и хвърляне на гнили тикви и ябълки по сградата на Министерски съвет имаше на поредния протест.
 


.

.
Протестът започна на жълтите павета. Софийските булеварди „Дондуков“ и „Цар Освободител“ са блокирани от протестиращи срещу правителството и главния прокурор.


.

.

По-рано протестиращи заявиха пред БНР, че искат по-добро и по-справедливо бъдеще: "Крайно време е вече да ни чуят, да ни видят"

 

"Смятам, че протестът изпълни ролята си, защото това беше нашата цел – да покажем истинското лице на властта", заяви протестиращ.

 

"Ще продължим да протестираме, искаме промяна, а не, както всички казват, подмяна", каза друг от недоволните.

 

Протестиращи от "Системата ни убива" поискаха оставката на правителството и призоваха присъстващите да хвърлят тикви по сградата на Министерския съвет.


.

Една от майките от „Системата ни убива“ премина полицейския кордон и постави черното знаме на инициативата на сградата на Министерския съвет.

 

Протестиращи заявиха , че искат по-добро и по-справедливо бъдеще: „Крайно време е вече да ни чуят, да ни видят“;


.

По-късно протестиращите нахлуха на Немския коледен базар. Стигна се до словесни сблъсъци с хората, които чакаха на опашка, за да влязат.


.

"За първи път българите успяха да покажат на света, че не са съгласни да живеят като роби. Също на света беше показано какво представлява политическата класа – колко е корумпирана, колко е развратена, колко нехае за това от какво има нужда народа ѝ", каза служебният премиер в периода 1994-1995 г. Ренета Инджова.









Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4197 |04.12.2020 Европа отново критикува България! Този път за системно неизпълнение на решения на Съда в Страсбург . 8| 3882 |04.12.2020 Българите в чужбина отново излизат на протест срещу управлението на Борисов . 8| 4115 |03.12.2020 Борисов отново няма да бъде изслушан в парламента. Депутатите се скараха . 7| 4440 |30.11.2020 Акад. Юлиян Ревалски отново бе избран за председател на БАН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads