Реклама / Ads
6| 4634 |12.09.2009 НОВИНИ

Няма добър анализ на училищната мрежа у нас

.
Йорданка Фъндъкова Източник: Вяра Йовева
Не съществува добър анализ на училищната мрежа в България, дори нямаме ясна дефиниция за това какво трябва да представлява”, каза министър Йорданка Фъндъкова по Дарик радио.
 

В голямата си част училищата и детските градини в цялата страна са сгради, които 20-30 години не са били ремонтирани изобщо и едва през последните години е започнало отделянето на инвестиции в това отношение, заяви министърът на образованието, младежта и науката.Според нея трябва да се насочват много целево инвестиции в тази посока, за да може възможно най-бързо средата за учениците да стане максимално подходяща.

Йорданка Фъндъкова отбеляза, че в последните години в българското образование и образователната система са били направени някои добри реформи, но те за съжаление били откъслечни и по-скоро административни и за момента.

Министър Фъндъкова заяви, че амбицията на образователното министерство е да се направи един много сериозен анализ на образователната мрежа в България със заложени научни подходи с прогнози и анализи, които да помогнат на системата да се управлява добре в един по-дългосрочен план.

Не бива да има притеснения за започване на учебната година относно продължаващите ремонти в някои училища в страната, убедена е Фъндъковa. Всички училища ще започнат нормално работа на 15 септември. Там, където ремонтите ще продължат след началото на учебната година, екипите на министерството са работили, за да бъде осигурен нормален учебен процес.

Относно изпитите след всеки клас, образователният министър коментира: „Не бива да се отказваме от външно оценяване след всеки клас. То трябва да бъде усъвършенствано и да го правим все повече с възможностите на информационните технологии, за да е наистина външно".

Йорданка Фъндъкова отрече да е получавала предложение или номинация за евентуална кандидатура за поста столичен кмет и предпочете на този етап да не коментира слуховете за възможна промяна на поста й.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5439 |27.03.2009 Експертът Тошко Тодоров бил добър, но от ГЕРБ . 1| 4773 |04.03.2009 Отново проверки на млечните продукти в търговската мрежа . 2| 6056 |20.02.2009 Лихварска мрежа уж се отчитала на Баретата . 2| 5079 |19.02.2009 България е на 64-то място сред страните за най- добър живот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads