Реклама / Ads

12| 5152 |27.05.2010

- Няма икономика, няма работа, няма доходи! - Има помен с чужда пица!

.
Кольо Парамов Източник: Frognews.bg
Сутрешен диалог за хаоса в икономиката и липсата на пари между Кольо Парамов и Петър Димитров.

- Ако няма икономика, няма работа, няма доходи. Дойдохме до този момент, констатира по БТВ икономическият експерт Кольо Парамов. Доскоро всички обяснявахме с партийни оценки: царя, Доган и пр. Благодарение на недобрата програма на българската икономика през последните 8 години сме в това положение днес, добави той.

- Вчера получих един вариант на бюджет, но не съм сигурен доколко е верен, каза ексикономическият министър П. Димитров, според когото разходите в него са повече от приходите. Режело се от БАН, от ВУЗ-ове, от пари за лекарства, но не се пипали МВР, МНО, ДАНС. Със силовите министерства ли ще излизаме от кризата, попита той.


Петър Димитров

- Дефицитът е налице, каза Парамов, според когото ще завършим годината с 5,5 - 6% дефицит. Няма свежи пари, оттам бюджетът е блокиран, обясни той. Преизчисление на брутния продукт се налага. 6-7 години бюджетът ни не се развивал като проевропейски бюджет, сега вече трябва да знаем с какво разполагаме.

- Има две мерки - вдигане на данъци или рязани на разходите. Третата мярка е посягане към резерва, които са бели пари за черни дни, но най-черните дни ще са през 2011 година. Ако ги изхарчим, ще протегнем пари към МВФ, ще режем пенсии и заплати, ще казваме, че Фондът е виновен и ще напълним улиците с хора, прогнозира Петър Димитров.

- Преговори трябваше да се водят още миналата година, когато щяхме да стабилизираме борда и условията щяха да са други, каза Парамов.

- Ако бяхме взели от фонда, тая корекция на бюджета сега нямаше да мине, репликира Димитров и напомни, че в резерва имало неприкосновена част - парите за АЕЦ "Козлодуй" и сребърния фонд, които не могат да се пипат. Доверието към България ще спадне, каза още той.

- В страната има диспропорция на цялата икономика вече 8 години, когато никой не се е занимавал със структурирането й, каза Парамов, според когото имало хаос на икономическа база.

- Не се хваща корупцията, не се хващат цигарите, съобщи Димитров.

- Много настойчиво се работи по тая тема, много повече се работи сега, отколкото когато и да било, контрира Парамов.

- Резервът трябва да се пази, препоръча Димитров. Структурната реформа предполага да обсъждаш варианта на бюджет с учените, а не сега да им намаляваш заплатите, добави той.

- Тая прогноза през предходните години трябваше да я дадат учените!, каза Парамов.

- Сега всичко е да правиш помен с чужда пица!, завърши Димитров.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Депутатите остават със старите коли, за нови пари няма 6| 4732 |26.05.2010 . Свършат ли парите, няма любов между МВР и Митници 1| 4164 |26.05.2010 . Роман Василев няма да обжалва наказнието "порицаване" 0| 4358 |21.05.2010 . А. Мингова: ВСС няма защо да подава оставка 7| 3976 |20.05.2010

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ