Реклама / Ads
0| 6110 |06.05.2007 НОВИНИ

Няма да има политически чадър за никой, обещава премиерът Станишев

.
В България не може да има политически чадъри за никой, заяви след срещата си с главния прокурор Борис Велчев премиерът Станишев. В понеделник министрите на вътрешните работи и правосъдието ще изпратят до Европейската комисия предложение представител на комисията да бъде запознат с действията на разследващите органи. Главният прокурор определи случващото в последните седмици в държавата като "
 
Близо час продължи срещата между министър-председателя Сергей Станишев и главния прокурор Борис Велчев. Поводът за нея бе безпрецедентният скандал за корупция, разразил се през последните дни в държавата. „В България не може да има политически чадъри, било в изпълнителната власт или в съдебната система”, каза след срещата премиерът Станишев. Той уточни, че в ЕС е фундаментално да има ефективна, прозрачна съдебна система и изрази задоволство от инициативата на главния прокурор да бъдат поканени експерти от ЕК, които да наблюдават разследването. В понеделник министрите на вътрешните работи и правосъдието ще изпратят до Европейската комисия предложение представител на комисията да бъде запознат с действията на разследващите органи. Премиерът отказа да коментира думите на президента, че неговите действия по повод на скандала са закъснели, но добави, че като министър-председател и лидер на БСП е заинтересован цялата истина да излезе на яве. Главният прокурор определи случващото в последните седмици в държавата като "омерзителен скандал за страната". Прокуратурата е мотивирана максимално проверката да приключи в разумни кратки срокове, резултати може да има до седмица - две, категоричен бе той. Велчев уточни, че всички, които имат отношение към този скандал вече са разпитани веднъж и ще бъдат разпитани повторно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 347 |25.04.2024 ЕП настоя германската крайна десница да разкрие всякакви връзки с Кремъл . 0| 476 |25.04.2024 Хамас: Израел трябва да приключи операцията си в Газа, преди да се сключи споразумение за освобождаване на заложниците . 0| 582 |25.04.2024 В резултат на ракетна атака срещу село в украинската Донецка област са убити 3-ма души и други 4-ма са ранени . 0| 712 |25.04.2024 Вицепрезидентът на КНСБ: Рекултивацията трябва да започне, иначе екологичните щети и злополуки ще бъдат страшно силни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads