Реклама / Ads
7| 5126 |24.01.2010 НОВИНИ

Няма кампания за закриване на болниците, има нови стандарти

.
Министър Нанев ще налага нови стандарти
До момента има разпиляване на ресурси в здравеопазването. Досега са се извършвали дейности, които не са били качествени и става въпрос не само за малки болници, заяви здравният министър Божидар Нанев пред „Неделя 150" по БНР.
 
“Има политически натиск и атака, каквото и да се извърши, защото това е непопулярна реформа, а ползите не се виждат веднага. Докато се видят позитивните резултати, ще мине време", коментира още той.

Според министър Нанев хората все още не правят разлика между доболнична и болнична помощ. „Няма кампания за закриване на болници. Ние налагаме стандарти. Който отговори на условията, ще може да сключва договор с НЗОК", коментира още Божидар Нанев.

До края на следваща седмица процесът на сключването на договорите трябва да бъде финализиран, каза още здравният министър.

Според Михаил Миков от Коалиция за България в момента със здравната реформа се създава хаитянска ситуация.

Държавата разполага с 1,5 млрд. резерв за здравеопазване, натрупан от предишни години и оставен за тежки моменти, като сегашния. Този резерв не е нито на БСП, нито на Тройната коалиция, нито на премиера Борисов – той е събран от българските граждани, каза пред БНР Михаил Миков.

В момента се правят хаотични действия, с които обстановката в България става малко хаитянска, допълни Миков. Министър Нанев няма представа, че във Видинска област, например, има над 10 непокрити лекарски практики, допълни Миков. По думите му, ангажиментът за осигуряване на достъп до здравеопазване е на държавата, а не на общините. „Много хитро се измъква здравният министър, той даже не усеща какво се случва с хората, а се говорят само експертни неща”, коментира Михаил Миков. Според него след всички забъркани каши в здравеопазването Божидар Нанев трябва да си ходи. Предложението ще се коментира и в пленарна зала, допълни Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5524 |24.01.2010 В Ардино протестират срещу закриване на болницата им . 33| 7004 |20.01.2010 Желева проговори: Чиста съм, кампанията срещу мен стигна твърде далеч . 9| 5234 |31.10.2009 Кадиев: Историята с доклада пречи на кампанията ми . 0| 5658 |30.09.2009 Кампания за здравословно хранене стартира ЕК

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads