Реклама / Ads
6| 4892 |16.02.2015 НОВИНИ

Няма път до 250 природни чудеса в страната

.
Министърът на туризма Николина Ангелкова се отчете за първите 100 дни работа на ведомството
Няма никакъв транспортен достъп или той е затруднен до 250 туристически атракции в страната. За 411 атракции пък няма установена или доказана собственост.
 
Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова, като се позова на данни от информация за бъдещ онлайн регистър на тези атракции, постъпила от 160 общини. Министър Ангелкова направи отчет за работата на ведомството през първите сто дни.

Министерството стартира идентифицирането на собствеността на туристическите обекти, на достъпността им и възможностите за социализацията им, което ще стане след приоритизация на обектите, които попадат в културно-историческите маршрути, които ще са фокус през различните години. С промени в Тарифата за таксите се предвижда във всеки туристически обект да се плаща вход за посещението, като приходите ще отиват само за социализацията на този обект.

Ангелкова напомни за започналата работа по изясняване на правния статут на националните ни курорти, като до края на март работната група ще представи резултати от работата си и ще се прецени дали да има специален закон или глава от Закона за туризма.

До десетина дни ще бъдат представени и графичните изображения на новото туристическо лого. Министърът информира, че вече е "изчистена" с изпълнителите творческата концепция и заяви, че повече пари за ново лого не са давани и няма да се дава допълнително за новия проект.

На база проучване сред българите 93 процента от хората възприемат родината си като роза, 83 на сто - като море и 73 на сто като минерални избори. Според изследване в 11 държави, направено сред 8000 респондента, които никога не са посещавали България, 49 на сто си представят България като море, 39 на сто - като слънце и около 30 на сто - като роза.

До края на седмицата Министерството ще се настани в собствена сграда - бившата на Министерството на инвестиционното проектиране.

Министърът каза, че в сряда на заседание на МС МОСВ ще представи общото становище около развитието на ски туризма в Банско, каза Ангелкова в отговор на въпрос. Туристическото министерство е дало своето становище и то е за развитието на този вид туризъм, припомни министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 4773 |14.02.2015 Стойнев за 100-те дни: Това правителство няма визия накъде да води страната . 0| 5055 |13.02.2015 Вижте къде няма да има ток . 13| 5727 |13.02.2015 Буруджиева: Няма какво толкова да се оценява този кабинет . 6| 4740 |12.02.2015 Плевнелиев: Мирното решение на конфликта в Украйна няма алтернатива

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads