Реклама / Ads
3| 4741 |09.12.2013 НОВИНИ

Няма полицейско насилие и счупване на ръце в Любимец

.
В това увери зам.-шефът на Дирекция „Миграция" към МВР. Всички настанени в лагерите са нелегални и заловени на територията на нашата страна.
 

Няма случаи на полицейско насилие и счупване на ръце, което се тиражира в медиите, а става въпрос за грубо нарушаване на вътрешния правилник на центъра. Повод за сблъсъка е, че имигрантите са искали незабавно да излязат от дома, съобщи по НТВ  заместник-директорът на Дирекция „Миграция" към МВР комисар Йотко Андреев. Няма как да се прикрие нещо такова. Виждат се нараняванията на снимките, но не всички те са причинени от служители на МВР, смята той.

 

Слухове за бой между имигранти и полицаи в центъра за настаняване на нелегално пребиваващи в Любимец, се появиха, след като за това сигнализира посланикът на Алжир у нас.
 

МВР никога не е искала да прикрива такива случаи. За тях се изготвят документи, минават през определени звена. Случката се развива в събота и е разпоредена проверка, както на служителите на МВР, така и на вандалските прояви на настанените в лагера имигранти, каза Андреев. Всички настанени в лагерите са нелегални и заловени на територията на нашата страна. Те не са проявили желание да станат кандидат-бежанци и затова се налага задържането им в нашите центрове. Всеки ден те настояват да излязат навън, каза той. Наистина имало въведени жетони за храна, но не те били причина за пререканията. Пререканията идвали от група хора, които се определят за алжирски граждани. Подчертавам „определят", защото ние нямаме документи, с които да го докажем. Излезе информация, че алжирци са били бити в центровете, а ние дори още не знаем какви са те, каза Андреев.

 

Ние сме страна членка на ЕС и сме длъжни да заловим всички незаконно преминали границата ни. Всички, които минават през „зелената" граница са нелегални. Трябва обаче да разграничим двете групи, за които се говори напоследък. Едните са бежанците от войната, останалата група от 43-47% са хора, които влизат нелегално и искат да излязат навън. Те нямат право на здравно осигуряване и трудови договори, каза още зам.-директорът на агенция "Миграция".
 

Андреев коментира и нападението, извършено от нелегалния имигрант Аладин в София, като обясни, че той е бил прехвърлен от лагера в Любимец след надхвърлен капацитет и се възползвал от възможността да подаде документи за статут на бежанец.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5339 |08.12.2013 Димитър Греков: Няма да има приватизация на Института по розата . 36| 4694 |08.12.2013 Кадиев: Още 300 млн. няма да бъдат изпълнени от бюджета . 5| 5206 |07.12.2013 Греков: Собствениците на пасища без помощи от ЕС, ако нямат животни . 33| 4851 |03.12.2013 Борисов побърза: Берлускони няма да бъде кандидат от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads