Реклама / Ads
9| 6637 |09.10.2012 НОВИНИ

Няма виновен за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева

.
Aдвокат Надежда Георгиева
Софийският градски съд оправда и тримата подсъдими по делото за убийството на ямболската адвокатка Надежда Георгиева - Орлин Аврамов, Пламен Калайджиев и съпругата му Димитрина. Така за покушението срещу нея вече 12 г. няма виновен.
 

Съдиите изтъкнаха, че случаят е разследван непрофесионално, като близо година след убийството по него въобще не се е работило, съобщава „Дарик”.

Вчера прокуратурата поиска по 25 години затвор за всеки един от тримата подсъдими. Съдът счете, че по делото има доказателства, но не е ясен нито мотивът, нито оръжието, нито часът на смъртта.

Част от събраните доказателства сочили участието на други хора в убийството на адвокатката.

Над делото още тегне сянката на бившия главен прокурор Никола Филчев, който е бил в близки отношения с убитата. Подсъдимият Орлин Аврамов намекна, че Филчев има връзка със случая, но не пожела да каже дали именно той трябва да седи на подсъдимата скамейка.

На друго мнение са близките на Георгиева. Според тях поръчителят е покойният главен прокурор Николай Колев, който беше убит през 2002 година. Неговото име също фигурира сред кориците на делото.

В пледоарията си адвокатите споделиха, че в компютъра на Надежда Георгиева след смъртта й били открити материали от работата й при Алексей Петров, пълни със закононарушения. Името на подсъдимия по делото "Октопод" екссъветник в ДАНС изплува многокрано в хода на този процес. Дори един от доводите на британските власти да не върнат подсъдимата Димитринка Атанасова бе, че в България Алексей Петров и бившият главен прокурор Никола Филчев ще посегнат на живота й, независимо, че те вече не разполагат с властта, която са имали преди години.

"Дали съм виновен или не, ще прецени съдът, а не прокуратурата. Нямам нищо общо с убийството. Не е вярно, че ние с Надежда сме се мразили, както се опитва да го изкара прокуратурата. Възмутен съм от това нещо, не е вярно. Моля съдът да ме признае за невинен", каза в обяснението си пред Темида подсъдимият Пламен Калайджиев.

Орлин Аврамов пък посочи, че невинността му е доказана още през 2000 г., когато свидетелите по делото са обяснили, че той не е бил в София по времето на убийството.
 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 11601 |09.10.2012 Павел Найденов: Ще излязат нови неща за убийството на Илия Павлов! . 2| 5149 |08.10.2012 Лелята-убийца и съучастникът й Петър няма да обжалват ареста си . 15| 6067 |06.10.2012 О. Минчев: Война на Балканите няма да има! . 33| 5774 |05.10.2012 Десислава Атанасова: Няма милост за пушачите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads