Реклама / Ads
7| 5649 |21.02.2018 НОВИНИ

Д-р Нигяр Джафер: В парламента проф. Плочев потвърди, че е заплашван

.
Д-р Нигяр Джафер Източник: БГНЕС
Проф. Плочев категорично потвърди, че е бил заплашван, не пожела да каже кой го е заплашвал. Представи по една папка на всички народни представители, с която искаше да покаже последователността на своите действия. Това каза депутатът от ДПС Нигяр Джафер.
 
Идвам от здравната комисия, където е изслушването на проф. Плочев. И в този случай се преплетоха обективни истини и спекулации. Попитах проф. Камен Плочев за заплахата към него и втората тема, за която смятам, че се спекулира, беше, че лекари в чужбина източват здравната каса, каа още членът на здравната комисия  Така  тя коментира разразилия се скандал около шефа на здравната каса и нарушената му комуникация със здравния министър Кирил Ананиев. Повод за скандала станаха задължения на касата към болници в чужбина и недостига на средства.

271 милиона, дължими на чужди каси, 131 милиона са просрочени.  Факт е, че тази институция трябва да бъде независима. Това са обективните факти, но това, че се знаят, не води до по-добро здравеопазване.

Проф. Плочев е човек, който обективно и безспорно няма политически опит. той е обвинен в нарушение на субординацията. Имаше издключващите твърдения в последните дни. Но той бе много убедителен в своя отговор. Как ще се развият тези събития, не се знае. Но е много тъжно, че нито един управител не се задържа повече от 5-6 месеца и че здравните министри също не се задържат, коментира още депутатката от ДПС.

Джафер заяви още, че няма правно основание професорът да бъде отстранен. Мисля, че ще се наложи Надзорът на Касата да се произнесе за несистемността на задълженията, каза депутатката от ДПС.

Разговарях с Кирил Ананиев и той изглежда обиден. Но ние не можем да продължаваме да говорим всеки ден за скандали и за модел, който е изчерпал своето значение, посочи депутатката от ДПС. Запушването на някакви дупки няма да доведат до резултат. Надявам се министър Ананиев да има онзи поглед върху системата и да има работещи решения за системата. Включително сме готови да подкрепим и непопулярни мерки, коментира още тя.

Калкото по консенсусно избираме началниците в здравеопазването,толкова по-бързо си отиват. Това е парадокс, каза тя. Искаме демонополизация, единна информационна система, посочи Джафер.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3990 |13.02.2018 Протест пред парламента за земеделските земи . 0| 4390 |10.02.2018 Можете да посетите парламента днес . 2| 4465 |09.02.2018 БСП иска Цацаров в парламента заради кмета на Септември . 7| 4891 |09.02.2018 Ирония: БСП и ДПС се карат за КТБ в парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads