Реклама / Ads
10| 8453 |21.10.2012 НОВИНИ

Нихат Кабил: Искам самолет, а не да съм послушко в парламента

.
Нихат Кабил
За бившия земеделски министър и бивш депутат от ДПС Нихат Кабил политиката била затворена страница. Настоящето е посветил на частен бизнес и на детската си мечта – да лети. “Имам един отчетлив спомен от детските ми години. Сънувам, че под леглото ми е скрито самолетче”.
 

Това сподели Кабил в “Тази неделя” по bTV. По време на управлението му имаше много скандали със замени на земи и заради някои от тях той се сдоби с обвинение. Беше известен като „Човекът на Доган” в управлението на Тройната коалиция, но след това именно лидерът на ДПС му показа червен картон. Сега работи като консултант и иска да стане пилот. Авиацията била несбъдната мечта от детските му години.
“От най-ранните си години съм мечтал да стана пилот. Но раснах през 60-70-те години и, както сами разбирате, като етнически турчин, нямаше как да стана боен пилот”, разказва той.

През 1990-та година среща Ахмед Доган. През 2001 г. става зам.-министър, а през 2005 г. – министър на земеделието. През 2008 г. е отстранен от земеделското министерство. “В чисто човешки план стоя изправен. В политиката нямам дълг към никого. Всичките си задължения съм изплатил. А цената за 8-годишното ми пребиваване в политиката е, че не разбрах кога порасна синът ми”.

Две години след като е отстранен от министерския пост, Кабил напуска и партийния живот. “Господин Доган е безспорно един успешен, добър политик. Мога само да му бъда благодарен, че ми даде шанс да израсна, да се развия в политиката”, казва Кабил. Той признава, че когато в политиката ти дадат знак, трябва да си “вземеш палтото и да си тръгнеш”.

Нямал отговор на въпроса къде са се разминали, за да приключат така рязко техните взаимоотношения. Не разбрал причината. Определено не смята да се връща в политиката.

“Не мога да седя в един парламент и да натискам послушно едно копче, това не е за мен. Това е едно от най-тъпите неща, които човек може да има като занимавка. Някои се кефят на себе си – аз съм депутат. Какво като си депутат?”, задава риторичен въпрос Нихат Кабил.

Днес той се занимава с частен бизнес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5767 |10.10.2012 Турският посланик: Не искаме фалшиви дипломи от България . 41| 6138 |03.10.2012 Сергей Станишев: Не искам да имаме руска или американска централа, а българска . 14| 5273 |23.09.2012 От МВР: Искаме 25% увеличение на заплатите . 2| 5023 |19.09.2012 М. Найденов: Не искаме дори да обсъждаме въпросът за ориенталските тютюни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads